Hoe activeer je kristallen?
Je zou je steen of edelstenen set op een cluster van bergkristal, amethist, rozenkwarts, seleniet of carneool kunnen activeren. Dit zou het beste werken voor een periode van 24 tot 28 uur op een plek waar normaal geen daglicht is. Daarna moet de cluster zelf natuurlijk ook gereinigd en opgeladen worden.
Welke kristallen kunnen niet in zout?
Voor een grondige reiniging leg je de steen 24 tot 48 uur in een glazenkom met koud water. Stenen die ijzer bevatten kunnen oxideren als ze lang in water staan. Stenen zoals haliet en seleniet lossen op. Lapis lazuli, malachiet, angeliet en turkoois zijn poreus en kun je beter in zout of de aarde reinigen.
Hoe moet je kristallen opladen?
Door de steen minimaal 1 nacht in het maanlicht te leggen (dit kan gewoon achter glas), wordt de natuurlijke energie van de steen weer aangevuld. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Bijzonder geschikt hiervoor is natuurlijk volle maanlicht! Ook met zonlicht kan een steen opgeladen worden.
Hoe moet je rozenkwarts opladen?
Opladen kan door de Rozenkwarts bij daglicht (niet in de felle zon) in een schaaltje met Bergkristal trommelsteentjes, of op een Bergkristalgroep te leggen. kan de steen, nadat deze met water is afgespoeld, ook op een kristalstukje Amethist, of beter nog in een grote Amethist-geode, gelegd worden.
Kan kwarts tegen zout?
Edelstenen Reinigen met Zout Malachiet reinigen is een goede om met zout te doen, omdat deze steen erg poreus is.
Kan rozenkwarts in zout?
Kwartsvarianten zoals Bergkristal, Rozenkwarts, Lavendelkwarts maar ook Amethist, Jaspis, Aquamarijn en Fluoriet zijn stenen die wel in het water kunnen. Gebruik nooit zout water om de stenen te reinigen. Het zout gaat in de poriën van de steen zitten en tast de steen van binnenuit aan.
Hoe moet je kristallen gebruiken?
Je kan kristallen gebruiken bij meditatie, ze thuis een speciaal plaatsje geven of ze elke dag bij je dragen in je broekzak, handtas of op je bureau. “Wanneer je kristallen koopt is het belangrijk om ze te reinigen en te zuiveren alvorens je ze gebruikt.
Hoe maak ik Maanwater?
Zet je fles of kan met water neer tijdens de volle maan zodat het water de energie van de maan in zich op kan nemen. (Wij laten het zelf altijd een nachtje bij het raam staan.) That’s it! Je hebt je maanwater gemaakt!