Is er een behandeling voor tinnitus?

Is er een behandeling voor tinnitus?

Er is meestal geen behandeling die oorsuizen geneest. Door te leren omgaan met oorsuizen kunnen de klachten wel minder erg worden. Eventueel kan een psycholoog daarbij helpen. Soms komt oorsuizen door een verkoudheid.

Wat is er te doen aan tinnitus?

Helaas bestaan er geen medicijnen tegen oorsuizen. Medicijnen die zich richten op de achterliggende oorzaak van de tinnitus, kunnen echter wel helpen om de symptomen te verminderen. Zo worden in sommige gevallen medicijnen voorgeschreven die de doorbloeding van het binnenoor of het slakkenhuis bevorderen.

Hoe komt t dat tinnitus erger wordt?

Over het algemeen blijkt tinnitus niet erger te worden. De psychische toestand van een persoon met tinnitus heeft wel invloed op de sterkte van het geluid en de irritatie (hinder) die dit geluid oplevert. Tijdens een rustigere periode hebben mensen vaak minder last van de tinnitus.

Doet tinnitus pijn?

Tinnitus is de term die gebruikt wordt voor het horen van een piep, ruis of ander geluid dat niet afkomstig is van buitenaf maar “in je eigen hoofd/oor/oren zit”.

Hoeveel jongeren hebben last van tinnitus?

Toch is dit hoe mensen met tinnitus, oftewel oorsuizen, door het leven gaan. Ongeveer 1 op de 10 jongeren onder de 25 in Nederland heeft altijd een piep of suis in z’n oren. En het worden er steeds meer, zegt audioloog Jan de Laat van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Welke bekende mensen hebben tinnitus?

Chris Martin en 4 andere bekende artiesten met tinnitus

  • Chris Martin (Coldplay) Dat ook supersterren – net als ieder mens – vatbaar zijn voor gehoorschade bewees het feit dat Coldplay zanger Chris Martin al jaren aan tinnitus lijdt.
  • Anthony Kiedis (Red Hot Chili Peppers)
  • Jett Rebel.
  • Eric Clapton.
  • Brian Johnson (AC/DC)

Welke geluiden kun je horen bij tinnitus?

Tinnitus kan onder andere klinken als een zoemend, klikkend, rinkelend of sissend geluid dat alleen door u wordt waargenomen. Het soort geluid en de intensiteit ervan verschilt van persoon tot persoon en iedereen ervaart het anders. Het kan gaan om een hoge toon, een diep of laag geluid of zelfs een wisselende toon.

Hoe weet je dat je gehoorschade hebt?

Vanaf 80 decibel kan geluid schadelijk zijn. Geluiden van 120 decibel kunnen je gehoor direct beschadigen. Hoe schadelijk geluiden tussen 80 en 120 decibel zijn hangt af van hoe vaak en hoe lang je er naar luistert. Een voorbeeld: geluid van 80 decibel kan je 8 uur per dag (of 40 uur per week) ‘veilig’ horen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven