Hoe ontstaat zenuwpijn bij diabetes?

Hoe ontstaat zenuwpijn bij diabetes?

Bij diabetes mellitus (suikerziekte) kan zenuwbeschadiging ontstaan. Als gevolg van een verhoogde bloedsuikerspiegel raken de kleine zenuwen in handen en voeten aangetast, wat kan leiden tot gevoelsverlies en pijn. Bij een klein deel van de mensen met diabetische polyneuropathie onstaat ook zenuwpijn.

Wat is diabetische neuropatische pijn?

Bij een zenuwschade (neuropathie) zijn zenuwen in het lichaam beschadigd. Hierdoor kunt u een verminderd gevoel of pijn hebben in delen van het lichaam. Diabetische neuropathie kunt u krijgen als u een paar jaar diabetes hebt.

Waardoor kun je zenuwpijn krijgen?

Bij neuropathische pijn (ook wel zenuwpijn of neuralgie genoemd) gaat het specifiek over pijn als gevolg van een beschadiging in het zenuwstelsel, hierdoor ontstaan pijnprikkels die geen functie hebben. Het kan ontstaan door beschadiging van één zenuw, van een bundel zenuwen, van het ruggenmerg of van de hersenen.

Wat is het verloop van polyneuropathie?

Bij schade aan uw zenuwen heeft u pijn of een ander gevoel in delen van uw lichaam. Meestal begint het met de voeten en onderbenen. Bij polyneuropathie is er schade aan meer zenuwen, aan beide kanten van uw lichaam. U heeft dus last van allebei uw voeten of benen.

Hoe weet ik of ik diabetes type 2 heb?

Symptomen van diabetes type 2 veel dorst en last hebben van een droge mond. veel plassen. veel moe zijn. last van ogen, zoals rode en branderige ogen, wazig zien, dubbel zien of slecht zien.

Wat merk je van een diabetische voet?

Wat merk je van een diabetische voet? 1 koude voeten 2 tintelende voeten, pijnscheuten 3 minder gevoel in je voeten 4 moeilijk genezende wondjes 5 verkleuringen aan tenen en voet 6 rode, gezwollen voet (bij de Charcot voet)

Waarom krijgen mensen met diabetes last van hun voeten?

Veel mensen met diabetes krijgen last van hun voeten. Dat heet ‘diabetische voet’. Dat maakt de behandeling van wondjes en zweren extra moeilijk. Soms lukt de behandeling niet goed. Dan moet een teen, voet of zelfs been eraf worden gehaald: amputatie.

Hoe krijg je problemen met je voeten?

Als je diabetes hebt, kun je problemen krijgen met je voeten. Vooral wondjes aan de voeten komen veel voor. Je kunt voetproblemen voorkomen door goed voor je voeten te zorgen en ze vaak te controleren. De diabetische voet is een verzamelnaam voor verschillende voetproblemen: droge voeten of kloofjes.

Wat is een goede schoenen voor diabetes?

Goede schoenen zijn erg belangrijk bij het voorkomen van voetproblemen bij diabetes, maar zijn vaak ook erg duur. Daarom maakten het Diabetes Fonds en RondOm Podotherapeuten een betaalbare schoenencollectie voor mensen met diabetes, genaamd De Diabetesschoen. De Diabetesschoen zit comfortabel en voorkomt kans op irritaties en drukpunten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven