Kan de huisarts in je keel kijken?
Soms is het niet duidelijk waarom u klachten heeft in de mond of keel. De arts kan dan een scopie doen. Dit doet de arts door met een scoop (kijkapparaat) in uw mond- en keelholte te kijken. Zo krijgt hij of zij een duidelijker beeld van de oorzaak van uw klachten, bijvoorbeeld door iets afwijkends te signaleren.
Hoe kijkt een KNO-arts in je keel?
De KNO-arts onderzoekt uw keel met een klein spiegeltje. Bij een fiberscopie onderzoekt de KNO-arts uw keel met een buigbaar kijkertje (fiberscoop). Een fiberscoop is een buigbaar slangetje van enkele millimeters dik.
Wat kan een KNO-arts onderzoeken?
Kijkonderzoek van de neus en keel (door de KNO-arts flexibele nasofaryngoscopie, fiberscopie of flexibele laryngoscopie genoemd) is het bekijken van de neus, de ruimte achter de neus (neus-keelholte), de keelholte en de stembanden. De KNO-arts zal vaststellen welke manier voor u het beste is.
Kan iemand veelvuldig de keel schrapen?
Wie veelvuldig de keel schraapt kan hierdoor een irritatie van de keel oplopen. De slokdarmwand kan zodanig geïrriteerd raken dat er een gevoel optreedt alsof er iets in de keel zit. Hierdoor gaan we nog meer de keel schrapen. Het gevolg is dat het gevoel alleen maar meer toeneemt.
Wat is klikkend geluid bij slikken?
Een klikkend geluid bij het slikken is op zich niets bijzonders. Gezien het feit je verder helemaal geen klachten hebt, is er dus geen reden te denken dat er iets ernstigs aan de hand is. Als je bang bent dat je erg ziek bent, ga dan naar de huisarts. De huisarts kent jouw medisch dossier en kan indien gewenst een onderzoek doen.
Wat zijn symptomen van een krakend geluid in het oor?
Symptomen van een krakend geluid in het oor. Een krakend geluid in het oor of in beide oren wordt meestal waargenomen bij slikken, kauwen, geeuwen, snuiten of praten, maar kan ook onafhankelijk zijn van dergelijke bewegingen. Het oorgeluid bij het slikken of een slikbeweging is vaak te wijten aan een gelijktijdige drukvereffening,