Wat kun je met solderen?

Wat kun je met solderen?

Metalen die je kunt solderen met een normaal soldeersel zijn onder andere koper, ijzer, staal, blik, brons, zilver, messing en zink. Chroom kun je niet solderen en voor aluminium heb je een speciaal vloeimiddel nodig.

Welk soldeer voor elektronica?

In de electronica wordt de samenstelling 60/40 het meeste gebruikt. De dikte van het tin kan varieren van 0.7 mm tot maximaal 1.0 mm voor het solderen van draden en componenten op printplaten, deze zijn te koop in de electronica speciaalzaken.

Hoe soldeer je een condensator?

beetje electro soldeer (met flux) op het draadje, beetje soldeer op het lipje. soldeer aan de kant leggen, draadje tegen het pinnetje duwen en soldeerbout ertegenaan. wachten tot het in elkaar overvloeid, beetje glimmend word vaak, en dan soldeerbout weg en niet bewegen voor een seconde of 5.

Welke metalen kan men solderen?

Welke metalen kun je solderen? Metalen die je kunt solderen met een normaal soldeersel zijn onder andere koper, ijzer, staal, blik, brons, zilver, messing en zink. Chroom kun je niet solderen en voor aluminium heb je een speciaal vloeimiddel nodig.

Welke soldeer FLUX?

Er zijn twee soorten FLUX. Een poeder of pasta voor zilver hard solderingen met een smeltpunt tussen de 600-800°C. En een poeder voor Messing & brons hard solderingen met een smeltpunt tussen de 750-1150°C.

Welke soldeertin heb ik nodig?

Bij consumentengoederen wordt gebruik gemaakt van loodvrije soldeertin. Dit is bepaald door een Europese richtlijn sinds 1 Juli 2006. Loodhoudend soldeertin wordt enkel nog gebruikt door bijvoorbeeld installateurs, voor het solderen van zinken dakgoten en andere constructie doeleinden.

Hoe veilig solderen?

Handige tips bij het solderen

  1. Let op het draad van de soldeerbout.
  2. Doe de soldeerbout uit als je hem niet meer gebruikt, voor een langere levensduur van de bout.
  3. Werk snel eenmaal je begint, hierdoor krijgt eventuele elektronica geen kans om heet te worden.
  4. Maak regelmatig de warme bout schoon.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven