Welke sondes heb je?

Welke sondes heb je?

De sonde wordt door de neus doorgeschoven via de keel en de slokdarm naar de maag (neus- maagsonde) of darmen (neus-duodenumsonde). De neus-maagsonde wordt het meest gebruikt. De neus-duodenumsonde wordt met behulp van een scoop ingebracht en komt uit in de dunne darm.

Welke PEG sondes zijn er?

Je hebt verschillende varianten van de PEG. De PEG waarbij de sonde in de maag ligt is de standaard PEG. De sonde kan via de maag worden doorgeschoven naar de twaalfvingerige darm, dit noemt men de PEG duodenum. En ten slotte kan de sonde worden doorgeschoven naar de dunne darm, dit wordt een PEG jejunum genoemd.

Welke sonde is het meest comfortabel?

De Flocare PUR–neus-maagsonde is de meest comfortabele en geschikte oplossing als u voor een korte periode sondevoeding krijgt toegediend. De sonde (dun, buigzaam slangetje) wordt door de neus, via de keel en de slokdarm, naar uw maag of darmen doorgeschoven.

Wat is een Microsonde?

v. (-s), apparaat voor chemische analyse van microscopisch kleine delen van het oppervlak van mineralen of metalen.

Welke factoren spelen een rol bij de keuze van een sonde?

Dit hangt ook af van de manier waarop de voeding wordt toegediend. Wanneer u voeding per portie toegediend krijgt, zult u mogelijk eerder honger krijgen dan wanneer u druppelsgewijs gevoed wordt. Wanneer u minder sondevoeding gebruikt dan dat uw lichaam nodig heeft, kunt u honger krijgen.

Waarom draaien PEG sonde?

Door te dompelen en te draaien wordt voorkomen dat het interne fixatieplaatje vastgroeit in de maagwand (burried bumper syndroom). de PEG-katheter kan 360 graden om zijn as draaien, zowel links- als rechtsom.

Wat is de meest voorkomende complicatie bij sondevoeding?

Het gebruik van sondevoeding kan complicaties met zich meebrengen. Misselijkheid en diarree zijn de meest voorkomende complicaties. Daarna volgen ongemakken veroorzaakt door een verstopte sonde.

Welke sonde voor Maaghevelen?

PEG-sonde: in de maag (operatief) Maagsonde: sonde in de maag, ingebracht via de neus. Sonde voor maagspoelen: charrière van 28 tot max 36, gebruikt bij maagspoelen in geval van medicijnintoxicatie (vooral gebruikt op SEH). Sonde voor maaghevelen: meestal gebruikt na operaties en bij sommige maagonderzoeken.

Hoe vaak Neuspleister vervangen?

Om te voorkomen dat de neusmaagsonde uit de neus valt of dat de maagsonde verschuift, is het belangrijk om ongeveer om de 3 dagen of na een douchebeurt de pleister te vervangen voor een nieuwe.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven