Inhoudsopgave
Waar kan ik mijn vorige adressen zien?
Een historisch uittreksel is een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) met daarop een overzicht van alle adressen in Nederland waar u hebt gewoond. U kunt het uittreksel aanvragen in de gemeente waar u nu ingeschreven staat.
Wat is een Adresuittreksel?
Het uittreksel uit het bevolkingsregister (uittreksel BRP) is een bewijs dat u staat ingeschreven in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente. Er bestaan ook uittreksels BRP met meer gegevens dan het standaarduittreksel. Bijvoorbeeld met vorige woonadressen of nationaliteit.
Hoe verloopt een adresonderzoek?
Dat werkt als volgt:
- Tijdens een adresonderzoek controleren we of u nog steeds woont op het adres waar u ingeschreven staat.
- Als we u hebben bereikt, vragen we u om alsnog uw verhuizing door te geven.
- Als u tijdens het onderzoek de juiste informatie aanlevert of alsnog uw verhuizing doorgeeft, krijgt u geen boete.
Waar heb ik ingeschreven gestaan?
Via MijnOverheid.nl kunt u controleren met welke gegevens u staat ingeschreven in de BRP. U kunt inloggen met uw DigiD. Na het inloggen klikt u op Identiteit. Vervolgens klikt u door naar uw persoonsgegevens.
Hoe lang duurt een adresonderzoek?
Hoe lang duurt het Een adresonderzoek duurt, nadat het is opgestart, tussen de 10 en 12 weken. In sommige gevallen duurt het langer.
Hoe kan ik zien of iemand is uitgeschreven?
Hebt u een schriftelijk bewijs nodig van het aantal personen dat in een bepaalde periode op uw adres heeft gewoond? Dan kunt u een uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) aanvragen. Vermeld bij uw aanvraag waarvoor u het uittreksel nodig hebt.
Hoe duur is een uittreksel?
Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) kost € 21,40 (tarief 2021). Tarief 2022: € 21,70. Dit zijn de betalingsmogelijkheden: online: u kunt betalen met iDEAL, Visa of MasterCard.
Hoelang duurt Adresonderzoek?
Een adresonderzoek duurt, nadat het is opgestart, tussen de 10 en 12 weken. In sommige gevallen duurt het langer.
Wat betekent Adresonderzoek?
Staat iemand op uw adres ingeschreven maar woont die persoon er niet (meer)? Dan kunt u een adresonderzoek aanvragen. De gemeente controleert dan of iemand op het adres woont dat in de Basisregistratie Personen (BRP) staat.
Waarom een adresonderzoek?
Alle overheden gebruiken de BRP, van gemeente tot de Belastingdienst. Als een adresregistratie niet klopt, kan dat de overheid en dus alle belastingbetalers geld kosten. Door adresonderzoek verhoogt de overheid de kwaliteit van adresgegevens in de BRP.