Hoe kan je energie opslaan?
Zo werkt thuisopslag
- De zonnepanelen wekken stroom op.
- De regelaar stuurt de opgewekte stroom naar de apparaten die op dat moment stroom nodig hebben.
- Wek je meer stroom op dan jouw apparaten op dat moment gebruiken?
- Pas als de accu vol is, wordt de stroom aan het elektriciteitsnet teruggeleverd.
Kun je opgewekte stroom opslaan?
De behoefte aan elektriciteit stopt vanzelfsprekend niet als de zon onder is. Om de overdag opgewekte kWh stroom in te kunnen zetten moet je de overdag opgewekte zonne-energie op kunnen slaan. Daar heb je een accu voor nodig. De opgeslagen energie kan vervolgens een tot enkele dagen opgeslagen worden.
Hoe wordt de energie van zonnepanelen opgeslagen?
Je kunt ook een eigen speciale thuisbatterij aanschaffen bij jouw zonnepanelen, waarin je de opgewekte zonne-energie kunt opslaan. Stroom die jij niet direct gebruikt gaat dan naar de thuisbatterij. Wanneer je bijvoorbeeld ’s avonds elektriciteit nodig hebt, kun je hiervoor de batterij gebruiken.
Welke accu zijn geschikt voor zonnepanelen?
De meest populaire accu die bij een zonne-energie toepassing gebruikt wordt, is een deep-cycle AGM loodaccu. Intercel levert AGM accu’s voor zonnepanelen die speciaal ontworpen zijn voor vele malen intensief ontladen en weer opladen, waardoor ze optimaal geschikt zijn voor cyclisch gebruik bij zonne-energie systemen.
Kan je groene energie opslaan?
Duurzame energiebronnen, zoals windmolenparken of zonnepanelen, leveren niet continu energie. Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze bronnen, is opslag van energie belangrijk. Nieuwe opslagmethoden moeten op zeer grote schaal en met zo min mogelijk verliezen energie opslaan.
Hoeveel energie kan een Thuisbatterij opslaan?
De beschikbare batterijen kunnen tussen 3 en 20,5 kWh opslaan met een vermogen van 5 tot 6 kW. Ter indicatie: het gemiddelde verbruik van een Brussels huisgezin met 4 personen bedraagt 9,5 kWh/dag.