Inhoudsopgave
Wat is de meest ecologische verwarming?
Verwarmen met aardgas is minder schadelijk voor het milieu en het klimaat dan verwarmen met stookolie. Kiezen voor groene warmte, bijvoorbeeld met een warmtepomp of warmtenet, is veruit de ‘schoonste’ oplossing, zowel wat de luchtkwaliteit aangaat, als op het vlak van energie-efficiëntie.
Wat is de zuinigste verwarming?
Elektrische verwarming met infrarood werkt uiterst energiezuinig: bij infrarood verwarming heb je namelijk een minder hoge temperatuur nodig om het zelfde warmtegevoel te verkrijgen. Zeker wanneer je woning goed geïsoleerd is, haal je meer voordeel uit infrarood verwarming dan gelijk welke andere soort.
Welke verwarming in nieuwbouw?
In het algemeen geldt dat hoe groter het verwarmingsoppervlak is, des te lager de aanvoertemperatuur om uw woning efficiënt te kunnen verwarmen. Vloerverwarming is daarom ideaal voor verwarming in nieuwbouw. Het bespaart ruimte en voorziet u van warmte, zelfs bij lagere temperaturen.
Wat is goedkoop verwarming?
Wanneer het in een ruimte koud is en (bij)verwarmd moet worden, zoeken veel mensen de oplossing in een elektrische kachel. Maar de capaciteit van elektrische kachels is vaak beperkt en elektrisch verwarmen is vaak erg duur. Hét alternatief voor goedkoop bijverwarmen is een petroleumkachel.
Hoe nieuwbouw verwarmen 2021?
Nieuwbouwwoningen anno 2021 zijn onderworpen aan allerlei regels aangaande isolatie en energieprestaties, en bijna-energieneutrale woningen zijn ondertussen ook de norm. Zo’n woning verbruikt weinig energie voor verwarming, koeling en ventilatie.
Hoe verwarmen in de toekomst?
Wil je evenwel helemáál klaar zijn voor de toekomst en van je huis een BEN-woning (bijna-energieneutrale woning) maken? Dan kies je het best voor een warmtepomp. Zo’n systeem haalt gratis warmte-energie uit de lucht, het water of de aardbodem en gebruikt dit om je woning en je sanitair water te verwarmen.
Hoe worden de meeste huizen in Purmerend verwarmd?
Als deze cijfers worden betrokken op de gehele woningvoorraad van Purmerend wordt 60% van alle woningen verwarmd door fossiele brandstof en 40% door biomassa (houtchips).