Hoe heet een kunstmaan die informatie naar de aarde stuurt?

Hoe heet een kunstmaan die informatie naar de aarde stuurt?

Een satelliet, of ook vaak kunstmaan genoemd, is een object dat zich in een baan om een hemellichaam bevindt en kan zowel een natuurlijke maan zijn of ook een onbemand toestel dat door de mens gebouwd en in de ruimte gebracht werd.

Wat deed de Spoetnik?

Spoetnik 1 (Russisch: Спутник-1) was een Russische kunstmaan uit 1957. Het was de eerste kunstmatige satelliet die in een baan om de Aarde werd gebracht. Hiermee begon de ruimtewedloop. De naam Spoetnik betekent Satelliet.

Hoe heet de eerste satelliet?

60 jaar geleden begon de ruimte-race met de lancering van de Spoetnik 1, de eerste satelliet. Precies 60 jaar geleden, op 4 oktober 1957, lanceerde de Sovjet-Unie de Spoetnik 1, de eerste kunstmatige satelliet in een baan om de aarde.

Hoe noemen we een kunstmaan?

satelliet = Ook kunstmaan. Voorwerp dat zich onder voortdurende invloed van de zwaartekracht van een hemellichaam in een baan daaromheen beweegt. De maan is de enige natuurlijke satelliet van de aarde.

Hoe is Laika dood gegaan?

Destijds, in november 1957, werd verteld dat de hond een week na de geruchtmakende lancering in de Spoetnik 2 pijnloos was gestorven. Maar nu blijkt dat Laika al enkele uren na de lancering stierf aan oververhitting en paniek.

Wat is Spoetnik in het Nederlands?

De naam van de eerste ruimtesatelliet, door de Sovjetunie gelanceerd op 4 oktober 1957. Het woord Spoetnik betekent letterlijk `metgezel’. De Sovjets namen met deze lancering een voorsprong op het gebied van de ruimtevaart op hun grote rivaal de Verenigde Staten.

Wat is de geschiedenis van de ruimtevaart?

Op 4 januari 1958 brandde Spoetnik 1 op in de atmosfeer van de Aarde. Spoetnik 1 wordt vaak omschreven als de officiële start van de ruimtevaart. Het nieuws van de geslaagde lancering zorgde wereldwijd voor heel wat ophef. De Sovjet-Unie brengt op 3 november 1957 het hondje Laika in een baan om de Aarde.

Wat is een Kunstsatelliet?

Een satelliet is een lichaam dat rond een planeet draait. Als het gaat over een door de mens geconstrueerd toestel spreken we soms van een kunstsatelliet, of een kunstmaan. Dat voorvoegsel “kunst” is eigenlijk een afkorting van “kunstmatig”.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven