Wat is het nut van tolwegen?

Wat is het nut van tolwegen?

Een tolweg is een weg waarvoor de gebruiker op directe wijze betaalt om er gebruik van te mogen maken (tol). In Nederland en België wordt tolheffing ingesteld bij wegen die gebruikmaken van uitzonderlijke dure kunstwerken en/of wegen met kunstwerken die betaald zijn met geld van particuliere investeerders.

Hoe tol betalen in Duitsland?

Voertuigen zwaarder dan 7.500 kg moeten op snelwegen tol betalen. Dat geldt ook op een aantal secundaire vierbaanswegen (Bundesstrassen), met name in de deelstaten Hessen, Baden-Württemberg en Beieren. De tol wordt geheven met behulp van een elektronische tolbadge. Voor meer informatie: toll-collect.de.

Welke landen tolwegen?

In welke landen moet ik tol betalen?

  • Frankrijk.
  • Spanje.
  • Italië
  • Oostenrijk.
  • Zwitserland.
  • Slovenië
  • Kroatië
  • Portugal.

Hoe werken tolwegen in Belgie?

Er zijn geen tolwegen voor personenwagens in België. België kent wel een tolsysteem voor vrachtwagens van meer dan 3500 kg en opleggertrekkers ongeacht het gewicht. Meer informatie is te vinden op viapass.be en vlaanderen.be/kilometerheffing.

Waarom geen tol in Nederland?

In de regel wordt de infrastructuur in Nederland via algemene belastingen op autobezit- en gebruik bekostigd, zoals de BPM, MRB en brandstofaccijns. De inkomsten hieruit overtreffen de investeringen in het wegennet enkele malen, waardoor het in principe niet nodig is om infrastructuur met tolheffing te bekostigen.

Wat kost de tol in Duitsland?

Goed nieuws: in Duitsland hoef je (nog) geen tol te betalen. Tot oktober 2020 geen tol. Tol zal gelden voor alle gebruikers van Duitse A-wegen. Bedragen liggen tussen 2,50 en 25 euro.

Welk tolsysteem kent Duitsland?

Sinds 2015 geldt de Duitse LKW-Maut niet meer alleen voor vrachtwagens van 12 ton of meer, maar ook voor vrachtwagens met een minimaal gewicht van 7,5 ton. U betaalt deze tol als u gebruik maakt van de Duitse autosnelwegen. Deze wegen worden ook wel ‘bundesautobahnen’ genoemd en vallen onder het federale beheer.

Hoeveel tol betalen van Belgie naar Spanje?

Je hebt geen autovignet nodig in Spanje, maar je moet wel tol betalen op autosnelwegen. In Spanje betaal je 16 euro om vanaf de grens naar Barcelona te rijden. Wie naar Valencia rijdt, moet rekenen op ongeveer 47 euro tol.

Welke landen hebben geen tolwegen?

De landen in Europa waar je geen tol moet betalen zijn in de minderheid. Het gaat om België, Denemarken, Duitsland, Moldavië, Montenegro, Nederland en Zweden. In deze landen betaal je niet om over de snelweg te rijden, maar er is in ieder land wel minstens één traject waar je toch voor betaalt.

Waarom geen tolwegen in Belgie?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Italië, Frankrijk en Zwitserland kent België geen tolwegen voor personenauto’s. Het land hanteert wel een tolsysteem voor vrachtwagens met een massa van meer dan 3500 kilo. Deze reglementen gelden niet voor campers of caravans die onder personenvervoer vallen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven