Wat is een binnenplaneet?

Wat is een binnenplaneet?

Een binnenplaneet is een planeet die om de Zon draait in een baan binnen de baan van de Aarde. Dit zijn Mercurius en Venus. Een binnenplaneet staat dus dichter bij de Zon dan de Aarde.

Wat zijn de grootste planeten in ons zonnestelsel?

De vier grootste planeten in ons zonnestelsel – Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus – zijn ‘gasreuzen’ omdat ze voornamelijk uit dikke lagen gas bestaan. De kleintjes – Mercurius, Venus, Aarde en Mars – zijn ‘aardachtige planeten’ die vooral uit rotsachtig, vast materiaal zijn opgebouwd. Digitaal themanummer over de kosmos.

Wat zijn de banen van planeten en planetoïden?

Banen van planeten en planetoïden. De planeten draaien in “stabiele”, bijna cirkelvormige banen om de zon, allen in dezelfde richting. Kleinere lichamen, zoals Pluto, kunnen echter meer elliptische banen hebben die bovendien niet in het eclipticavlak liggen. De planeten staan zo ver van elkaar dat ze elkaars baan nauwelijks beïnvloeden.

Welke planeten draaien rond de zon?

Bij het horen van het woord “zonnestelsel” denk je meteen aan de acht planeten die keurig rond onze zon draaien: Mercurius, Venus, de aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus.

Wat is de grootste planeet in ons zonnestelsel?

Jupiter is de grootste planeet in ons zonnestelsel. Hij is niet alleen de grootste maar ook de lichtste planeet. Dat komt doordat hij net zoals Saturnus, van gas is. Eén van de meest opvallende dingen van Jupiter is de grote rode vlek. Deze vlek wordt veroorzaakt door een enorme storm, die al minstens 300 jaar duurt.

Wat zijn de buitenste planeten van ons zonnestelsel?

De planeten die daarna komen, Jupiter, Uranus, en Neptunus bestaan uit gas. Het zijn grote gasbollen. De buitenste planeet heet Pluto en die bestaat uit een mengsel van steen en ijs. Die planeet is waarschijnlijk niet ontstaan in de buurt van ons zonnestelsel.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven