Wat is de top 3 meest gesproken talen?

Wat is de top 3 meest gesproken talen?

De top 10 meest gesproken talen ter wereld

Nr. Taal Hoeveelheid sprekers
1. Mandarijn Chinees 1248 miljoen
2. Spaans 437 miljoen
3. Engels 372 miljoen
4. Arabisch 295 miljoen

Wat is de top 3 van meest gesproken talen in Europa?

Na het Duits hebben de meeste EU-leden Italiaans (15%) en Frans (14%) als moedertaal. Maar de taal die in totaal door de meeste Europeanen wordt gesproken is het Engels (44%), ondanks Brexit. Na het Engels spreken de meeste EU-burgers Duits (36%) en Frans (29%). Het Engels is dus de meest gesproken taal in Europa.

Wat zijn de 5 wereld talen?

De wereldtalen die binnen de Verenigde Naties als zodanig gebruikt worden, zijn Arabisch, Chinees, Engels, Frans, Russisch en Spaans.

Wat is de wereldtaal 2021?

Naast deze aantallen heb je ook nog de talen die mensen beheersen in diverse landen, naast hun moedertaal. In die lijst komt Engels wel op de eerste plaats, gevolgd door Mandarijn, Hindi en Spaans.

Welke taal spreken ze het meest in Belgie?

Lijst van alle talen naar percentage sprekers in België

Taal Percentage moedertaal Percentage vreemde taal
Nederlands 56 15
Frans 38 48
Duits 1 27
Spaans 1 6

Wat is de meest voorkomende moedertaal in Europa?

Het Duits is, met 16% van de Europese bevolking, de meest gesproken moedertaal in de EU. Het Engels is met 51% de bekendste taal.

Hoeveel talen spreken we in Europa?

Het huidige aantal officieel erkende Europese talen staat nu op 24, te weten; Bulgaars, Deens, Duits, Engels, Ests, Fins, Frans, Iers (Gaelic), Grieks, Hongaars, Italiaans, Kroatisch, Lets, Litouws, Maltees, Nederlands, Pools, Portugees, Roemeens, Sloveens, Slowaaks, Spaans, Tsjechisch en Zweeds.

Hoeveel talen hebben we in Nederland?

Hoeveel talen worden er in Nederland gesproken? Het Nederlands en het Fries zijn officiële talen in Nederland; daarnaast zijn er ongeveer dertig regionale en stadsdialecten.

Hoe heet de wereldtaal?

Esperanto is een bedachte taal die in 1887 gemaakt werd zodat mensen uit alle landen met elkaar konden praten. Een internationale taal dus.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven