Inhoudsopgave
Hoe een Infiltratieput plaatsen?
Installatie / aanleg
- gat graven op diepte.
- worteldoek (geotexiel) er in en de infiltratieputput hierop plaatsen.
- ca. 40 cm grind rondom de infiltratieput aanbrengen.
- worteldoek (geotexiel) om het grind vouwen.
- zand aanvullen.
- noodoverloop aanbrengen.
- In de standpijpen (dakgootafvoerbuizen) bladvangers aanbrengen.
Hoe werkt een infiltratiesysteem?
Het principe van infiltratie is eenvoudig: Het regenwater wordt opgevangen in de dakgoot en via een regenwaterbuis naar beneden geleid. Een bladscheider zorgt voor verwijdering van grof vuil zoals bladeren. Het regenwater komt daarna in een ondergrondse buis terecht en passeert een zandvangput.
Hoe diep moet een Infiltratieput zijn?
Een infiltratieput komt standaard tot ongeveer 60 cm diep.
Hoe werkt een zinkput?
De infiltratieput, oftewel zinkput, heeft een diepte van 1 meter. Rondom de infiltratieput wordt grond gestort. Hierdoor onstaat samen met de infiltratieput de buffercapaciteit. Het water zal nu langzaam vanuit de infiltratieput via het grind worden afgegeven aan de grond.
Waar Infiltratiekratten plaatsen?
Graaf het gat niet te dicht bij je huis of je garage of andere opstallen. Handig als je daar zo’n twee tot drie meter bij uit de buurt blijft. Let er ook op dat je het gat groot genoeg graaft zodat je voldoende ruimte hebt om de PVC buizen aan te sluiten.
Heb je een vergunning nodig voor een regenput?
Sinds 1 februari 2005 is een regenwaterput verplicht bij nieuwbouwprojecten. Ze maken dus deel uit van de vergunningsaanvraag. Deze wetgeving is van toepassing op constructies met een dakoppervlakte groter dan 75 m². Bij een eengezinswoning moet het volume van de regenwaterput minstens 5000 liter zijn.
Hoe werkt een Zandvangput?
De werking van de zandvangput is heel eenvoudig. Nadat de loofafscheider de bladeren uit het regenwater heeft gefilterd, laat de zandvangput de zwaardere bestanddelen bezinken. Vervolgens stroomt het regenwater door een gaasfilter naar het riool of een infiltratiekrat.
Hoe werkt een Hydroblob?
Hoe werkt het? Hydroblob® beschermt tegen wateroverlast door het teveel aan water te absorberen en op te slaan (bufferen). Zodra de grond het weer aankan geeft Hydroblob® het water weer geleidelijk af aan de omringende grond. Zo voorkomt u wateroverlast in de tuin, op het terras en bij op- en afritten.
Waarom een zinkput?
Deze putten, die ook wel zinkput of zakput genoemd worden, vangen regenwater op en geven dit geleidelijk af aan de grond.
Wat kost een infiltratiekrat?
Een basisset infiltratiekratten kost ongeveer € 450,- en voor elke extra krat betaal je ongeveer € 175,-.