Hoe werkt een warmtebehandeling?

Hoe werkt een warmtebehandeling?

Bij een warmtebehandeling wordt een naald bij de zenuw ingebracht. De naald verwarmen we met elektrische stroom. De zenuw verandert hierdoor van structuur en geeft na verloop van tijd de pijnprikkel niet meer door of de pijn vermindert.

Waarom warmtebehandeling?

Warmtebehandelingen worden toegepast om: Ongewenste effecten van een voorgaand productieproces te corrigeren. Een kristalstructuur homogener te maken. Staal zachter te maken voor verdere bewerking.

Welke factoren zijn bepalend voor het resultaat van een warmtebehandeling?

Een warmtebehandeling is een materiaalkundig proces dat de eigenschappen van een materiaal wijzigt. Afhankelijk van de gekozen temperatuur, gebruikte kracht tijdens het proces en de tijdsduur van de behandeling kan een materiaal bijvoorbeeld harder, zachter, sterker of taaier gemaakt worden.

Hoe werkt nitreren?

Nitreren is het staal oppervlak slijtvast maken door stikstof-diffusie. Nitrocarboneren is het proces waarbij er naast stikstof tevens koolstof in het staaloppervlak diffundeert. Het zijn thermochemische processen bij relatief lage procestemperatuur, waardoor vervorming minimaal is en nabewerking meestal overbodig.

Hoe groot moet minimaal het koolstofgehalte van staal zijn om te zorgen dat het veredelen meetbare resultaten oplevert?

Zonder met andere metalen gelegeerd te zijn, dient staal te beschikken over een koolstofgehalte van ongeveer 0,6 procent of hoger, om gehard te kunnen worden. Dit soort staal heet hoog-koolstofstaal of gereedschapsstaal (staallegeringen zoals zilverstaal en ‘gauge plate’ zijn ook hoog-koolstofstalen).

Hoe noemen we de warmtebehandeling om de sterkte te verhogen?

Warmtebehandeling – De juiste mechanische eigenschappen meegeven. Een warmtebehandeling wordt ook wel gloeibehandeling genoemd. Dit proces bestaat uit: opwarmen, op temperatuur brengen en afkoelen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven