Wat is de taak van een jeugdconsulent?

Wat is de taak van een jeugdconsulent?

wat doet een jeugdconsulent?. Als jeugdconsulent help en ondersteun je jeugdigen en gezinnen wanneer zij moeilijkheden ervaren. En zij hier met hulp van het consultatiebureau, de school of de huisarts niet uitkomen.

Wat doet een Jeugdregisseur?

Je verzamelt op systematische wijze informatie over de leefgebieden en hulp- en doelverwachting van de cliënt, met als doel om inzicht te krijgen in de problematiek; Je formuleert met de cliënt doelen en resultaten en bepaalt welke hulp daarbij nodig en gewenst is.

Wat doet de jeugdzorg?

Jeugdzorg is wat het woord zegt: zorg voor de jeugd. Zorgen dat jeugdigen veilig kunnen opgroeien. Jeugdzorgorganisaties helpen kinderen, jongeren en hun ouders daarbij. Dat kan op veel manieren: thuis of in een instelling, kort of lang, individueel of als gezin.

Hoe wordt je jeugdconsulent?

Om jeugdconsulent te worden kun je een aantal opleidingen volgen. Onderstaande hbo-opleidingen sluiten aan bij het werk als jeugdconsulent: Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, MWD; Overige opleidingen gespecialiseerd in jeugdzorg.

Wat is Gezinsconsulent?

De gezinsconsulent is met name bezig met hulp aan jeugdigen en hun gezin. Je sluit aan op de hulpvraag. Je zet je eigen deskundigheid in waar dit aanvullend is aan de oplossingen die je met de cliënt zoveel mogelijk in het eigen netwerk vindt.

Wat is een Regiehouder?

Een regiehouder coördineert zowel de zorg als de bewaking van resultaat en kosten. Om dit te kunnen realiseren is er gericht geïnvesteerd in de competentie van de desbetreffende medewerkers.

Wat is een regievoerder?

De regievoerder is het aanspreekpunt bij het nemen van cruciale beslissingen over de hulp en ondersteuning aan de jeugdige en bijvoorbeeld het bespreken van de voortgang van een behandeling, het wegen van de probleemanalyse, het vormgeven van de behandelstrategie en ook het afsluiten van een behandeling’.

Wat is een indicatie jeugdzorg?

Bij ambulante jeugdhulp ontvangt u hulp als er problemen zijn in het gezin. Bijvoorbeeld als er ruzie is tussen kinderen en ouders. Of als kinderen spijbelen of licht depressief zijn. Uw kind blijft thuis wonen en krijgt hulp van een instelling in de buurt.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven