Waar moeten blustoestellen hangen?

Waar moeten blustoestellen hangen?

Brandblussers mag je in principe plaatsen daar waar het jou het best uitkomt, maar ze moeten wel gelijkmatig over de oppervlakte verspreid worden. Aanbevolen locaties zijn gangen, trappenhuizen, centrale toegangshallen en nabij uitgangen van ruimten. Op die manier wordt jouw vluchtroute het beste beschermd.

Wat is een bluseenheid?

Een bluseenheid is vastgelegd in functie van de capaciteit van de brandblusser en zijn vermogen (type vuurhaard) Een schuimbrandblusser van 9l en poederbrandblussers van 9kg en 12kg gelden als 1,5 bluseenheden, terwijl een CO2-brandblusser van 5kg als een halve bluseenheid telt.

Waarom schuim brandblusser?

Met een schuimblusser kun je A en B branden blussen, oftewel vaste stoffen en vloeistoffen. De blusser is gevuld met water en schuim, een substantie die voor een verkoelende werking zorgt. Bij een gewone schuimblusser is deze nozzle niet aanwezig, waardoor er terugslag kan plaatsvinden tijdens het blussen.

Welke afstand co2 blusser?

Spuit eerst een proefstoot recht voor u uit (niet omhoog of omlaag). Zo ziet u of de blusser werkt en wat de worplengte is (ca. 1,5 meter). Richt op de vlammen met het gedeelte waar de straal van de blusser eindigt.

Hoeveel brandblusser per m2?

De projectering van brandblussers is maatwerk en afhankelijk van de brandrisico’s. Als er geen sprake is van een verhoogd brandrisico, dan is in de regel één blusser (6 liter ( sproei ) schuim, 6 kg poeder of 5 kg CO2) per 200 m2 voldoende met een minimum van twee per verdieping.

Welke brandblusser in appartementsgebouw?

Een brandblusser is niet verplicht IN het appartement zelf. Brandblussers zijn wel verplicht in de gemeenschappelijke delen van het gebouw, als het uit meer dan 2 bouwlagen bestaat, groter is dan 100m², en recenter is dan 1994.

Wat is beter schuim of poeder brandblusser?

Schuim heeft als grote voordeel dat het een betere bluscapaciteit heeft dan poeder, maar daarnaast is het ook veel eenvoudiger om schuim na gebruik weer op te ruimen. Schuim is namelijk een soort van zeep, en veroorzaakt dan ook weinig nevenschade.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven