Inhoudsopgave
Wat is het doel van de Jeugdwet?
De gemeentelijke taken zijn vastgelegd in de Jeugdwet. Deze wet regelt de verantwoordelijkheid voor preventie, ondersteuning, hulp en zorg aan kinderen en jongeren (jeugdigen) en hun ouders bij opgroei- en opvoedingsproblemen, psychische problemen en stoornissen.
Wat is de doelstelling van jeugdzorg in Nederland?
Kinderen moeten veilig en gezond kunnen opgroeien. Het doel is altijd om kwetsbare kinderen en jongeren met opvoed- en opgroeiproblemen zoveel mogelijk volwaardig te laten participeren in de maatschappij. Jeugd- en opvoedhulp wordt ingekocht door gemeenten.
Wat vergoed de Jeugdwet?
De Jeugdwet dekt zorg en hulp bij opvoedingsproblemen, geestelijke gezondheidszorg en zorg bij lichte lichamelijke of verstandelijke beperkingen. Ook kinderbescherming en jeugdreclassering valt onder deze wet. U dient de aanvraag in bij het gemeentelijk WMO-loket, uw wijkteam of de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG).
Wat verdient een Jeugdreclasseerder?
Wat verdient een Jeugdreclasseerder? Het startsalaris van een Jeugdreclasseerder is €2438 bruto per maand en kan oplopen tot €3664 bruto per maand.
Wie legt jeugdreclassering op?
De rechter, de Raad voor de Kinderbescherming en de officier van justitie kunnen jeugdreclassering opleggen. Het Openbaar Ministerie vraagt aan de gecertificeerde instelling om de maatregel jeugdreclassering uit te voeren.
Wie is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet?
Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de jeugdhulp. Zij kunnen de zorg dichter bij de inwoners organiseren, in samenhang met ondersteuning van gezinnen bij werk, inkomen en schulden. Dat staat in de Jeugdwet.
Waar valt Bureau Jeugdzorg onder?
Bureau Jeugdzorg is een Nederlandse zorginstelling voor de jeugd met zowel vrijwillige zorg als verplichte hulpverlening en begeleiding.
Wat doet Pluryn?
Pluryn is er voor mensen met complexe problematiek. Vaak zijn dat meerdere zorgvragen ineen. Bijvoorbeeld een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Iedereen krijgt passende hulp.