Wat wil je leren op werk?

Wat wil je leren op werk?

Tijdens het werken leer je allerlei regels en handigheidjes, of krijg je nieuwe verantwoordelijkheden. Zo word je steeds beter in het werk. Verder is 20% van wat je leert door jouw collega’s, wanneer zij iets uitleggen of je inwerken op een nieuwe taak. De laatste 10% leer je door een opleiding of cursus.

Wat als je baan te zwaar is?

U kunt niet een functie bekleden die eigenlijk te zwaar is. U moet in gesprek gaan met de leidinggevende om de mogelijkheden te bespreken. Geen mens houdt het vol om meerdere dagen in de week te werken in een functie die eigenlijk te zwaar is. Dit moet namelijk invloed hebben op het plezier dat u in uw werk hebt.

Wat te doen als je niet blij bent met je baan?

Voel jij je ook ongelukkig op het werk? Ga dan voor jezelf na wat de precieze oorzaak is, zodat je beter kunt begrijpen waarom je niet blij bent op het werk. Als je eenmaal begrijpt waarom je ontevreden bent op het werk, dan kun je zinvolle actie ondernemen om je (werk)omstandigheden te verbeteren.

Hoe weet je of je de juiste baan hebt?

Toch is het goed om kritisch te blijven en je af te vragen: ‘is dit wel de juiste baan voor me?…Is dit de juiste baan voor mij? Stel jezelf deze 5 vragen

 1. Heb je plezier in wat je doet?
 2. Heb je een gezonde relatie met je baas?
 3. Krijg je een eerlijk loon?
 4. Is je reistijd te doen?
 5. Zie je jezelf groeien in deze organisatie?

Wat wil je nog leren?

Wat wil jij leren?

 • Lezen. post en e-mails lezen, voorlezen, de krant en nieuwsbrieven lezen.
 • Schrijven. een brief of gedicht schrijven, een formulier invullen of WhatsAppen.
 • Spreken.
 • Rekenen.
 • Computeren.
 • Geldzaken en je eigen administratie.
 • Op zoek naar werk of een opleiding.
 • De school van je kind.

Wat wil ik leren voorbeelden?

Leren is ontdekken wat je kunt, wat je leuk vindt en ook wat je nog meer kan leren. Bijvoorbeeld: als je leert koken kan je ook andere gerechten leren maken. Misschien ontdek je dan wel dat je in een keuken wilt werken?! Of als je leert met een computer te werken, ontdek je ineens hoeveel je kan leren op het internet.

Waarom wil je stoppen met je huidige baan?

Je kunt veel redenen bedenken waarom je de overstap wilt maken, zowel positief als negatief. Misschien wil je een volgende stap in je carrière zetten, meer salaris, meer vrijheid, voel je je ondergewaardeerd, wordt het werk je te zwaar of voel je je niet meer op de juiste plek voor welke reden dan ook.

Hoe zeg je dat je ergens niet meer wilt werken?

Je kunt iets zeggen als:

 • “Ik heb een tijd lang nagedacht over mijn opties hier, en ik heb besloten dat het tijd is om ergens anders heen te gaan.
 • OF… “Ik moet u laten weten dat mij een baan is aangeboden bij een ander bedrijf.

Wat als je niet op je plek zit?

Werkdruk. Als gevolg van het niet op je plek zitten op je werk, daalt bij werknemers automatisch ook de motivatie om te presteren. Dit kost niet alleen werkgevers veel geld, maar gaat ook sterk ten koste van de levenskwaliteit van de werknemer. Je zou moeten werken omdat je hier plezier in hebt.

Hoe lang blijf je bij je eerste werkgever?

18 maanden is een sociaal geaccepteerd minimum voor het uitvoeren van een baan. Het suggereert dat je minstens één volledige beoordelingscyclus hebt overleefd. De evaluatie vindt jaarlijks plaats en werkgevers evalueren meestal niet voor de proefperiode is afgerond. Dat is waar de 18 maanden vandaan komen.

Hoe weet je wat je droombaan is?

8 Welke drie tips zou je mij geven om mijn droombaan te vinden?

 1. Reflectie: bedenk waar je goed in bent en waar je juist nog moet ontwikkelen.
 2. Communicatie: spreek je netwerk aan, wees je bewust van je netwerk en breid dit ook actief uit.
 3. Doen: stel doelen en zoek daarbij proactief naar mogelijkheden.

Wat wil je ontwikkelen sollicitatie?

Er wordt van je verwacht dat je duidelijk kunt aangeven wat jouw ambities zijn. De ambities moeten in overeenstemming zijn met jouw opleiding, ervaring en andere kwaliteiten. Je moet weten wat de geambieerde functie inhoudt. Je moet kunnen aangeven hoe je jezelf verder wilt ontwikkelen om jouw ambities te realiseren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven