Kan ik huursubsidie aanvragen?

Kan ik huursubsidie aanvragen?

U kunt huurtoeslag online aanvragen met Mijn toeslagen. Hiervoor heeft u DigiD nodig. De huurtoeslag van 2021 kunt u tot 1 september 2022 aanvragen. Daarna krijgt u de huurtoeslag ieder jaar vanzelf, zolang u aan de voorwaarden voor huurtoeslag voldoet.

Wie heeft er recht op huursubsidie?

Je hebt recht op een huursubsidie als je verhuist van een onbewoonbare, ongeschikte, overbewoonde of onaangepaste woning naar een geschikte woning. Ook wanneer je dakloos was en naar een geschikte woning verhuist of wanneer je verhuist naar een woning van een sociaal verhuurkantoor heb je hier recht op.

Kun je huurtoeslag met terugwerkende kracht krijgen?

Ik heb sinds begin van dit jaar recht op huurtoeslag, kan ik het met terugwerkende kracht aanvragen? Het is mogelijk om met terugwerkende kracht uw huurtoeslag aan te vragen. voorbeeld: U heeft sinds 18 januari een huurwoning en u voldoet aan alle voorwaarden om huurtoeslag te kunnen ontvangen.

Hoeveel moet je inkomen zijn voor huurtoeslag?

Uw bruto belastbare inkomen over het gehele jaar 2019 mag dan niet hoger zijn dan € 22.700 om huurtoeslag te kunnen ontvangen. Heeft u per 1 januari 2019 de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt of bent u ouder? Dan mag uw bruto belastbare inkomen over geheel 2019 niet hoger zijn dan € 22.675 .

Hoe kunt u de huursubsidie aanvragen?

Vraag de huursubsidie aan met. het aanvraagformulier (doc) (Word bestand) of met het aanvraagformulier voor wie een woning huurt bij een sociaal verhuurkantoor (doc) (Word bestand). Als u op de aanvraagdatum minstens 65 jaar of ernstig gehandicapt bent, voegt u bij uw aanvraag best een medisch attest (doc) (Word bestand), ingevuld door uw huisarts.

Wanneer ontstaat uw recht op de huursubsidie?

Uw recht op de huursubsidie ontstaat op de startdatum van uw huurcontract, maar nooit meer dan 2 maanden vóór de aanvraagdatum. Hoewel u dus 9 maanden vanaf de startdatum van uw huurcontract hebt om een aanvraag in te dienen, wacht u daar best niet te lang mee.

Wanneer krijgt u een huurpremie?

Als u al een huurpremie krijgt, dan kunt u geen huursubsidie aanvragen. Als u al een huursubsidie krijgt en u vraagt een huurpremie aan, dan wordt de huursubsidie stopgezet zodra u de huurpremie ontvangt.

Wanneer wordt de huursubsidie opgeschort?

De huursubsidie wordt opgeschort: als u verhuist naar een woning met een te hoge huurprijs. als uw woning ongeschikt, onbewoonbaar of overbewoond wordt verklaard of als u naar zo’n woning verhuist. De uitbetaling van de huursubsidie zal hervatten zodra uw woning opnieuw voldoet aan de kwaliteitsnormen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven