Wat zijn secundaire bronnen?
Primaire bronnen zijn gemaakt door mensen die direct bij een kwestie betrokken zijn geweest (bijvoorbeeld ooggetuigen), secundaire bronnen zijn gemaakt door mensen die niet direct bij de kwestie betrokken zijn geweest. Deze bronnen zijn vaak in een andere tijd
Wat is een secundaire bron Tijdens het vak geschiedenis?
Zelfs het lesboek dat je gebruikt tijdens het vak geschiedenis is een secundaire bron. Het verdrag van Münster, gesloten in 1648, is een geschreven bron waaraan verschillende betekenissen verbonden kunnen worden. Deze betekenissen hangen af van het perspectief van waaruit gekeken wordt naar het document. Napoleon Bonaparte.
Wat zijn primaire bronnen?
Primaire bronnen zijn het oorspronkelijke bewijs van gebeurtenissen, objecten, personen of uitgevoerd werk.
Wat is primair bronnen?
Bronnen kunnen primair of secundair zijn. Primaire bronnen zijn bronnen die gecreëerd zijn in het verleden door historische personen. Dit kan zowel bedoeld zijn als onbedoeld.
Tertiaire bronnen. Tertiaire bronnen zijn compendia van referenties of informatie met betrekking tot secundaire bronnen. Ze kunnen fysiek of virtueel zijn en de controle over en toegang tot allerlei soorten informatie vergemakkelijken. Met andere woorden, ze zijn een bibliotheek met titels of een gids met naslagwerken.
Welke bronnen kun je indelen?
Deze bronnen kun je op verschillende manieren indelen. A Primaire en secundaire bronnen. Primaire bronnen zijn gemaakt door mensen die direct bij een kwestie betrokken zijn geweest (bijvoorbeeld ooggetuigen), secundaire bronnen zijn gemaakt door mensen die niet direct bij de kwestie betrokken zijn geweest.
Wat zijn de bronnen van het vak geschiedenis?
Naast historische kennis, jaartallen en historische actoren (personen) krijg je bij het vak geschiedenis ook te maken met bronnen. Bronnen zijn overblijfselen uit het verleden die we aflezen in het heden. Praktisch gezien zijn het dus voorwerpen uit het verleden die we gebruiken om het verleden uit te leggen.
Primaire bronnen zijn bronnen die gecreëerd zijn in het verleden door historische personen. Dit kan zowel bedoeld zijn als onbedoeld. Een beeldhouwer kan een marmeren beeld gemaakt hebben van Napoleon Bonaparte, met als doel de grootsheid van Napoleon te bewaren voor latere generaties uit Frankrijk.