Hoe te leven met een bipolaire stoornis?

Hoe te leven met een bipolaire stoornis?

Probeer een balans te vinden tussen afstand en nabijheid. Gebruik uw energie om actief aan de slag te gaan en te leren omgaan met de situatie. Bijvoorbeeld door samen met uw familielid een cursus over de bipolaire stoornis te volgen. Om overbelasting te voorkomen is het belangrijk af en toe afstand te nemen.

Kun je werken met een bipolaire stoornis?

Gelukkig zijn er veel mensen met een bipolaire stoornis die hun werk goed aan kunnen en tevreden zijn over hun werk. Maar er zijn ook veel mensen met een bipolaire stoornis die niet meer kunnen werken of werken in een baan beneden hun niveau.

Hoe herken je iemand met een bipolaire stoornis?

Symptomen van een manie bij een bipolaire stoornis extreem uitgelaten stemming, overdreven vrolijk zijn. snel boos zijn en ruzie maken. nauwelijks behoefte aan slaap hebben, vaak ’s nachts klaarwakker zijn. veel praten, bellen of e-mailen.

Wat zijn de gevolgen van een bipolaire stoornis?

Een bipolaire stoornis heeft grote impact op je leven en de gevolgen van deze stoornis kunnen groot zijn: Je kunt je door je stemmingswisselingen moeilijk concentreren op je werk of studie. Je stemmingswisselingen zorgen ervoor dat je contact verliest met mensen om je heen.

Is bipolaire stoornis een ziekte?

Een bipolaire stoornis wordt ook wel een manisch-depressieve stoornis genoemd. Het is een psychiatrische aandoening, waarbij de stemming wisselt tussen zware depressieve en (hypo)manische periodes. Het is een aandoening die verantwoordelijk is voor heel wat psychisch leed.

Is manische depressie hetzelfde als bipolaire stoornis?

Een bipolaire stoornis is een stemmingsstoornis en wordt ook wel een manische depressie genoemd. De twee extreme stemmingen, ofwel ‘polen’, wisselen elkaar af. Er zit geen patroon in het ontstaan en de duur van de periodes.

Hoe omgaan met partner met bipolaire stoornis?

Stel je eigen persoonlijke grenzen en zorg goed voor jezelf. Zoek steun voor jezelf bij begrijpende vrienden, lotgenoten of je huisarts. Volg samen met je dierbare een psycho-educatiecursus (kijk op www.plusminus.nl of informeer bij de ggz instelling in je omgeving). Vraag de ander niet om de knop om te draaien.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven