Inhoudsopgave
Is plas goed voor wonden?
Kwaaltjes. Urine wordt al eeuwenlang gebruikt voor allerlei kwaaltjes. Zo zou het drinken van (warme) verse urine volgens de beroemde Engelse dokter Thomas Willis goed zijn voor keelontsteking. Ook bij wonden, verbrandingen of insectensteken zou urine de boel desinfecteren.
Is urine goed voor je huid?
De Britse zegt dat urine goed is om schimmelinfecties, eczeem, psoriasis en acné te bestrijden. Maar dit zijn totaal andere aandoeningen met een totaal verschillende oorzaak. ‘ Volgens de Gentse dermatologe kan je wel degelijk bepaalde bestanddelen van urine vinden in crèmes.
Is urine goed voor planten?
“Urine als meststof in de tuin gebruiken kan inderdaad”, bevestigt Eef Coolen. “In urine zitten stoffen die ook in kunstmest zitten, zoals bijvoorbeeld kalium, fosfor, stikstof enzovoort. In plaats van kunstmest zou je in principe dus ook gewoon je eigen urine kunnen gebruiken.”
Is het veilig om urine te drinken?
Niet wetenschappelijk bewezen Het enige waar het uit is opgebouwd is water, zout, ammoniak en andere reststoffen. Volgens wetenschappers zit daar niets in waar je lichaam wat aan heeft. Artsen waarschuwen zelfs voor het drinken van urine: doe je dat te vaak, dan kan dat gevaarlijk zijn voor je nieren.
Wat mag er niet in urine zitten?
In principe hoort er vrijwel geen eiwit in de urine voor te komen. Er zijn gevallen waarbij een kleine hoeveelheid eiwit in urine aanwezig kan zijn bijv: na zware inspanning, infectie of medicijngebruik. Als uit de test blijkt dat veel eiwit in de urine aanwezig is, dan wordt de test herhaald.
Is ochtendurine goed voor je?
Niet wetenschappelijk bewezen Toch is er geen enkel wetenschappelijk bewijs dat urine echt goed voor je is. Het enige waar het uit is opgebouwd is water, zout, ammoniak en andere reststoffen. Volgens wetenschappers zit daar niets in waar je lichaam wat aan heeft.
Hoe vies is je eigen urine?
„Urine van mensen is eigenlijk redelijk steriel. Er zitten niet veel slechte stoffen in, maar komt wel van ‘afval’ van je lichaam. Je lichaam wil het kwijt, dus wordt er een geurtje aan toegevoegd dat wij vinden stinken. Omdat we het vinden stinken, vinden we het vies, maar op zichzelf kan het niet veel kwaad.”