Wie komt er in aanmerking voor Medido?

Wie komt er in aanmerking voor Medido?

Alleen mensen die klant zijn bij een thuiszorgorganisatie én een indicatie voor medicatieaanreiking komen in aanmerking voor deze financiering. Terwijl het eigenlijk ook een mooie oplossing is voor alle mensen die problemen hebben met het op tijd innemen van medicijnen.

Wat is een Medicijndispenser?

Medicijndispensers zorgen ervoor dat u niet een verkeerde dosis of samenstelling van de medicatie inneemt. Ze geven u ook een signaal, zodat u niet vergeet pillen in te nemen, bijvoorbeeld een piepje dat blijft afgaan tot u het zakje pillen pakt.

Waar valt de apotheek onder?

Een apotheek is een plek waar men medicijnen verkoopt en soms ook vervaardigt. Het woord apotheek komt uit het Grieks (ἀποθήκη), en betekent ‘bergplaats’. Het werd vroeger gebruikt voor de ruimte (apotheca) in een klooster waar de geneeskrachtige kruiden werden bewaard.

Wat is een slimme Medicijndoos?

Smart Pill Box Met behulp van een applicatie is het mogelijk het pillendoosje te koppelen aan je smartphone (Android en IOS). Hiermee kan je instellen in welk vakje welke tablet ligt en hoe deze medicijnen heten.

Waarom Medido?

Door inzet van de Medido kunt u zelfstandig uw juiste medicatie op de juiste tijden innemen. Daarvoor hoeft u geen zorgmedewerker meer te ontvangen. Omdat de Medido de medicijnen op het juiste tijdstip aanreikt en u eenvoudig de medicijnen op het goede moment kunt innemen, kan dit de medicatietherapie bevorderen.

Waar staat Medido voor?

Versterk de zelfredzaamheid van cliënten met Medido. De automatische medicijndispenser biedt op het juiste tijdstip de juiste medicatie aan. Medido is een label van Vitavanti Medical Solutions. Dat is slim, samen, met zorg.

Wat doet Medido?

De Medido is een apparaat waarin een zogenaamde baxterrol met medicatie kan worden geplaatst. Het apparaat is door middel van een simkaart verbonden met een database. Deze database registreert de medicatie-uitname en kan op afstand door de zorgverlener worden bekeken.

Hoe gebruik je een Medicijndispenser?

Het basisprincipe is bij alle dezelfde: de thuiszorg, je mantelzorger of jijzelf vult de medicijndispenser met de medicijnrol of een set afzonderlijke zakjes die je van de apotheek ontvangt. Zodra je de medicijnen in moet nemen, geeft het apparaat een signaal af en geeft het een zakje met de juiste medicijnen uit.

Waar moeten Opiumwetmiddelen in de apotheek worden opgeborgen?

Hierbij gebruiken we een handreiking die we samen met de apothekersorganisatie KNMP hebben ontwikkeld. Een apotheker moet bijvoorbeeld ontvangstbrieven bewaren van Opiumwetmiddelen die hij van de groothandel heeft ontvangen. Ook moet hij de voorraad in zijn systeem bijhouden en dit kunnen laten zien aan een inspecteur.

Waar kan ik een klacht indienen over een apotheek?

Dan kunt u uw klacht indienen bij de Geschillencommissie Openbare Apotheken. Die doet een uitspraak over uw klacht. De Geschillencommissie Openbare Apotheken is onafhankelijk en valt onder de Stichting Klachten & Geschillen Eerstelijnszorg (SKGE).

Hoe heet een rol medicijnen?

De officiële naam van de medicijnrol rol luidt overigens ‘geneesmiddel distributiesysteem’, kortweg GDS. Daarnaast is ook de term ‘geïndividualiseerde distributievorm’ (GDV) in gebruik.

Wat zijn nadelen van de Medicijnrol?

Nadelen. ‘Medicijnen op de rol’ helpen in het medicatieproces, maar dit systeem kent wel een aantal problemen. Alleen hele tabletten zijn geschikt om te verpakken in ‘medicijnen op rol’. De zakjes zijn niet geschikt voor andere toedieningsvormen, zoals insuline, inhalatiemedicijnen en dranken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven