Inhoudsopgave
Hoe draadstang chemisch verankeren?
Chemisch anker is een 2 componenten product dat met behulp van een kitpistool geïnjecteerd wordt in een boorgat. Als vervolgens het draadeind of de bout hier met een draaiende beweging wordt ingebracht ontstaat na uitharding een sterke verbinding.
Hoe draadeind bevestigen?
Een inslagmoer wordt gebruikt om een bout of draadeind te bevestigen aan hout. De flens zorgt ervoor dat de moer niet door het hout heen getrokken wordt; de weerhaken voorkomen dat de moer meedraait als de bout aan de andere zijde wordt aangedraaid.
Wat is een keilbouten?
Een keilbout is een speciale bout met metalen uitzetdelen om zware voorwerpen aan de muur te bevestigen. Bij het aandraaien van de bout gaan metalen plaatjes naar buiten waardoor de bout stevig in de ondergrond verankerd is. Er zijn keilbouten met als uitstekende deel een bout, draadeind, ring e.d.
Waarom chemische verankering?
Een chemische verankering wordt toegepast als zeer grote trek- of schuifkrachten moeten worden opgenomen, dus bijvoorbeeld bij het bevestigen van zware objecten maar ook soms om bouwelementen aan elkaar te bevestigen (bijvoorbeeld een muurplaat aan een vloer van cellenbeton).
Hoeveel gaten met chemisch anker?
Boor de gaten 2 millimeter groter dan de doorsnede van je draadstang. De boordiameter en de boordiepte is afhankelijk van een aantal plaatsingsparameters. Op de technische fiche van Soudal Chemisch Anker lees je hoe groot het boorgat moet worden.
Hoe werkt een draadeind?
In combinatie met ten minste twee moeren wordt een draadeind gebruikt om twee of meer voorwerpen met elkaar te verbinden of tegen elkaar te klemmen. In tegenstelling tot een bout heeft een draadeind geen kop, maar kan er vanaf beide uiteinden een moer op gedraaid worden.
Hoe werkt een Inslagmoer?
Inslagmoeren zijn speciale moeren. Het is een moer waaraan zich een flens met weerhaken bevindt. De flens zorgt ervoor dat de moer niet door het hout heen getrokken wordt. De weerhaken voorkomen dat de moer meedraait als de bout wordt aangedraaid.
Hoe werkt keilbouten?
Hoe werken ze? Je boort een gat zo groot dat de plug er precies in kan. Op het moment dat je de moer aandraait trek je de achterkant door de tapse bout naar buiten en klemt hij zich muurvast in het gat. Daarna draai je de moer los en monteer je de beugel waarna je de moer weer erop draait en vast zet.
Welke keilbouten gebruiken?
Varianten van de keilbouten voor het zwaardere werk Keilbouten zijn prima te gebruiken voor het zwaardere werk en daarbij zijn nog een paar soorten geschikt voor dit zware steunwerk. Zo heb je bijvoorbeeld ook het zwaarlastanker. Deze is zeer geschikt voor heel hard steen en beton.
Hoe sterk is een Keilbout?
Keilbouten zijn echter veel steviger dan pluggen en zijn niet van plastic gemaakt. De keilbouten worden vervaardigd uit staal. De delen worden gescheiden door een ingebouwde bout in plaats van een gespreide schroef. Keilbouten kunnen dan ook een erg hoge belasting dragen.