Hoe neem je netjes telefoon op?

Hoe neem je netjes telefoon op?

Netjes opnemen Neem de telefoon op met een professioneel ‘goedemorgen’ of ‘goedemiddag’, gevolgd door de naam van het bedrijf en je eigen naam. Een bedrijf dat opneemt met een nonchalant ‘hallo? ‘ zal het niet ver schoppen. Instrueer collega’s die de telefoon opnemen, dat op die manier te doen.

Hoe neem je de telefoon op zakelijk?

De telefoon moet worden opgenomen met een positieve begroeting, zoals ‘Hallo’, ‘Goedemorgen’, ‘Goedemiddag’, gevolgd door de naam van de persoon die de telefoon opneemt, plus de naam van de organisatie of het bedrijf. Glimlach voordat u gaat bellen of de telefoon opneemt.

Hoe neem je je telefoon op in het Engels?

In het Nederlands is het heel gebruikelijk om de telefoon op te nemen met “Met Pim de Vries”. Dit zou je in het Engels letterlijk vertalen als “With Pim de Vries”. Dit zou direct de eerste Dunglish fout zijn. Probeer daarentegen eens “This is Pim de Vries speaking”, of simpelweg “Pim speaking”.

Hoe snel moet je de telefoon opnemen?

Een goede telefoniste zorgt ervoor dat de telefoon snel wordt beantwoord, door op te nemen binnen drie keer overgaan. Je kunt hierbij uitgaan van maximaal tien seconden. Duurt het langer, dan is de kans groot dat de beller licht geïrriteerd raakt.

Hoe kan ik geluid opnemen met mijn telefoon?

Wil je tegelijk noteren en geluid opnemen, dan bieden heel wat notitie-apps een ingebouwde dictafoon-optie. Op Android-toestellen kun je hiervoor Google Keep gebruiken. De bestanden kun je automatisch opslaan in Google Drive.

Wat zeg je als je iemand belt?

Spreek duidelijk en rustig. En spreek beleefd met u, want je weet niet wie je aan de lijn hebt! Herhaal eventueel de gegevens die je krijgt en opschrijft! Vraag ook nog een keer de naam van de persoon die je gesproken hebt.

Wat zijn de regels van een zakelijk telefoongesprek?

Zakelijk telefoneren; de basisregels

  • Laat de telefoon niet meer dan drie keer overgaan voordat je opneemt.
  • Denk aan je stem.
  • Zorg voor een professionele openingszin, bijvoorbeeld: “Goedemorgen, (naam bedrijf) u spreekt met (jouw naam), waarmee kan ik u van dienst zijn?”.

Hoe sluit je een telefoon gesprek af?

Bij de afsluiting van je gesprek geef je een korte samenvatting van gemaakte afspraken en zeg je elkaar gedag. Bijvoorbeeld door de ander een fijne (werk)dag, prettige avond, veel succes of iets anders vriendelijks toe te wensen. De naam noem je hier nogmaals.

Hoe beëindig je een gesprek in het Engels?

Afsluiting van het Engelse telefoongesprek I’ll confirm the appointment by email. It’s been great talking with you. Thanks for calling. I’ll speak with you again soon.

Hoe sluit je een telefoongesprek af?

Is het telefoon opnemen of aannemen?

Voorbeelden: `mobiele telefoon`, `draadloze telefoon`, `vaste telefoon`, `je telefoon opladen`
de telefoon aannemen/opnemen (de (hoorn van de) telefoon pakken en antwoord geven aan iemand die naar je telefoneert)
aan de telefoon zijn (bezig zijn met een gesprek per telefoon)

Wat moet je doen als je gebeld wordt?

Via het Bel-me-niet Register en Onderzoeksfilter Via het Bel-me-niet Register of Onderzoeksfilter kun je vaste of mobiele telefoonnummer(s) eenvoudig laten blokkeren voor oproepen van telemarketing- en onderzoeksbureaus. Bedrijven kunnen je dan niet meer ongevraagd bellen voor commerciële doeleinden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven