Welke Marifoonkanalen?

Welke Marifoonkanalen?

De frequentieband voor marifonie loopt van 156-162 MHz. Deze is onderverdeeld in kanalen van 25 kHz. Van de kanalen is een nadere indeling gemaakt, waarbij de kanalen een bepaald gebruiksdoel hebben. De nadruk van het gebruik ligt op de veiligheid van het schip en de bemanning.

Welk marifoonkanaal op Waddenzee?

In het werkgebied (VTS-gebied) is uitluisteren marifoonkanaal 62 verplicht. Het HCC geeft via de marifoon weer- en vaarinformatie.

Waar staat VHF voor?

VHF kan verwijzen naar: Very high frequency (ook wel ‘ultrakortegolf’), een frequentieband in het elektromagnetisch spectrum die loopt van 30 tot 300 MHz.

Wat betekent VHF 18?

Sluizen en bruggen Bij de sluis staat het bord VHF 18. Dan selecteer je kanaal 18 en je roept op de juiste manier de sluiswachter op met het verzoek dat je wilt schutten. Bij het uitvaren van de sluis selecteer je weer het blokkanaal (in ons voorbeeld kanaal 4). De volgende brug of sluis werkt op VHF kanaal 20 of 22.

Wie gebruikt er een marifoon?

De marifoon is bedoeld voor gebruik in de maritieme communicatie en in het nautische berichtenverkeer over korte afstand. Het apparaat kan zenden en ontvangen in de VHF-band. De plaatsing en bediening van een marifoon is aan wettelijke regels gebonden. De marifoon is een belangrijk communicatiemiddel aan boord.

Wat is kanaal 31?

Kanaal 31 is een zogenaamd duplex kanaal, waarbij zenden en ontvangen plaatsvindt op verschoven frequenties (zenden op de lage frequentie en ontvangen op de hoge) en kan daarom niet gebruikt worden om rechtstreeks van schip naar schip te communiceren. …

Welk marifoonkanaal IJsselmeer?

Op de binnenwateren, waaronder ook het IJsselmeer en de Waddenzee, zet u de marifoon in principe op kanaal 10. Op zee op kanaal 16. Schakel regelmatig over op een nautisch informatiekanaal (bijvoorbeeld VHF 1 van de Centrale Meldpost IJsselmeer) voor weerberichten en mededelingen voor de scheepvaart.

Waar is een marifoon voor?

Via de marifoon leg je contact met andere schepen en met walstations, zoals sluizen, verkeersposten of de kustwacht. Zowel op zee als op binnenwater. Om een marifoon te gebruiken heb je een bedieningscertificaat nodig. Daarmee kun je een ATIS-code (je radioroepnaam) aanvragen bij het Agentschap Telecom.

Wat is het bereik van een marifoon?

Vaar je uitsluitend op de binnenwateren is de handheld marifoon prima. Je bereik is al gauw een kilometer of 5. Bij calamiteiten kun je de andere (grote) schepen waarschuwen. Bij calamiteiten doe je de noodoproep op kanaal 16 dat kanaal zendt uit op hoog vermogen en je bereik is ongeveer een kilometer of 50.

Wat is Intraship?

Het radioverkeer tussen personen aan boord van hetzelfde vaartuig noemt men: intership verkeer. intraship verkeer.

Welke marifoon voor pleziervaart?

VHF portofoon of handheld VHF marifoon Voor pleziervaart schepen tot 20 meter lengte mag je in plaats van een vaste- een handheld marifoon (VHF portofoon) gebruiken. Uiteraard mag je ook beide marifoons gebruiken. Dit moet je melden aan het agentschap Telecom en komt ook op je registratiebewijs te staan.

Is een marifoon verplicht op zee?

Zowel op zee als op binnenwater. Goed marifoongebruik draagt bij aan de veiligheid op het water. Een marifoon is niet verplicht aan boord van een klein schip. Toch is het raadzaam om een marifoon aan boord te hebben.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven