Inhoudsopgave
Wat zijn de schoolregels?
De schoolregels kunnen onderscheiden worden in algemeen geldende regels en klassenregels. De regels hangen op school in de ruimte waar de regels gelden. Zo zijn er klassenregels die in de klassen hangen, pleinregels die op de pleinen hangen en gangregels hangen op de gangen op school.
Waarom zijn er regels op school?
Het nut van regels Regels geven ons duidelijkheid, structuur en ordening, iets waar we simpelweg allemaal behoefte aan hebben. Regels geven kinderen houvast en voorspelbaarheid en daardoor een gevoel van veiligheid en zekerheid. Dit zijn voorwaarden die nodig zijn om te kunnen leren!
Wat zijn goede regels in de klas?
Duidelijk zijn betekent dat je zorgt voor regels en afspraken die een klas goed laten draaien. Startende leraren hebben vaak schrik om streng te zijn….
- 1Niets is normaal.
- 2Blijf consequent: hou vol, hou focus.
- 3Duidelijke afspraken mét leerlingen.
- 4Betrek collega’s waar nodig.
- 5Wees duidelijk bij overtredingen.
Wat als een leerkracht corona heeft?
Iedereen met klachten die kunnen wijzen op corona, kan zich laten testen via de gewone teststraat van de GGD. Dit geldt ook als uit bron- en contactonderzoek blijkt dat er contact is geweest met een besmette persoon. Onderwijspersoneel heeft prioriteit bij de gewone teststraat van de GGD.
Wat zijn goede regels?
We hebben respect voor elkaar, elkaars eigendommen en onze omgeving. We zijn samen verantwoordelijk voor een goede sfeer en goede gang van zaken. We helpen elkaar waar dat nodig is. We dragen allemaal bij aan een open communicatie: we lossen problemen op door erover te praten.
Hoeveel uur per week moet je naar school?
In de meeste scholen is er tussen de 32 en 36 uur les per week. Je school kan dat zelf bepalen. De lesuren moeten gelijkmatig over 5 lesdagen gespreid zijn. Er kunnen wel uitzonderingen zijn op die gelijkmatige spreiding.
Waarom zijn er regels en afspraken?
Waarom regels en afspraken? Het liefst wil je zelf bepalen wat je doet en hoe je het doet, maar regels zijn nodig. Als iedereen gewoon maar doet waar hij zin in heeft, wordt het een chaos. Gelukkig mag je als je ouder wordt meestal steeds meer meepraten over de regels thuis.
Welke gedrags en huisregels bevorderen de veiligheid binnen de school?
Scholen willen een veilig leerklimaat en ze willen incidenten voorkomen. Zoals ongepast gedrag, intimidatie, pesten, diefstal en agressie. Daarom investeren ze in een goede vertrouwensband, prettig klimaat en heldere regels over hoe je met elkaar omgaat.
Wat zijn Klasafspraken?
samenwerken, samen spelen, les volgen, je mening zeggen, orde … Kinderen verkennen eigen standpunt over klasafspraken. Kinderen verkennen de standpunten van klasgenoten over klasafspraken. De kinderen ervaren dat afspraken nodig zijn om op een fijne manier te kunnen samen leven, leren en spelen.
Waar zorgen gedragsregels voor?
In de gedragscode kunnen onder meer onderwerpen aan bod komen als afwijzen van ongewenst gedrag (seksuele intimidatie, agressie, discriminatie, alcohol en drugsgebruik), arbeidsomstandigheden op de werkvloer, omgangsvormen, privacy bewaken van cliënten en familie.
Wat te doen als je collega besmet is?
Dan moet je werkgever beschermingsmateriaal aanbieden. In het algemeen moet je werkgever al het mogelijke doen om besmetting te voorkomen. Werk als het kan thuis. Kan dit niet, zorg dan voor een goede hygiëne op de werkplek en zorg waar het kan, dat je 1.5 meter afstand houdt van je collega’s.
Kan schoolkamp doorgaan?
Op 1 augustus 2021 gaat er een wetswijziging in. Hierin staat dat alle leerlingen mogen deelnemen aan extra activiteiten, zoals schoolkamp. De PO-Raad raadt schoolreisjes, schoolkampen en excursies af, tenzij die ook op afstand (digitaal) kunnen plaatsvinden.