Inhoudsopgave
Hoeveel pensioen krijg ik als weduwe?
De Algemene nabestaandenwet (Anw) kent verschillende uitkeringen. De hoogte van de Anw-uitkering verschilt per soort uitkering en hangt soms ook af van uw inkomen. De uitkering is maximaal 70% van het nettominimumloon.
Heeft ABP nabestaandenpensioen?
Nabestaandenpensioen is het pensioen voor uw partner en kinderen als u overlijdt. Of uw nabestaanden pensioen krijgen, is afhankelijk van een aantal factoren. U bouwt ABP NabestaandenPensioen op als uw werkgever is aangesloten bij ABP. Maar ook als u een uitkering ontvangt waarmee u ouderdomspensioen opbouwt bij ABP.
Hoe wordt nabestaandenpensioen berekend?
Indien u komt te overlijden voordat u met pensioen gaat, dan wordt de opbouw van uw ouderdomspensioen premievrij voortgezet tot de dag waarop u uw AOW-leeftijd zou bereiken. Uw partner ontvangt dan 70% van dit ouderdomspensioen als partnerpensioen.
Hoeveel nabestaandenpensioen ABP?
Bent u na 31-12-2017 gestart met pensioen opbouwen bij ABP? Dan is het nabestaandenpensioen 70% van het ouderdomspensioen dat u zou krijgen als u tot uw AOW-leeftijd bij ABP pensioen zou opbouwen. Ook bij overlijden na pensionering krijgt uw partner 70% van het opgebouwde ouderdomspensioen.
Wanneer krijgt u een nabestaanden-pensioen?
U krijgt nabestaanden-pensioen van het pensioenfonds waar uw partner op het moment van overlijden werkte. U krijgt niet standaard nabestaandenpensioen. U krijgt nabestaanden-pensioen van het pensioenfonds of -verzekeraar, ongeacht of uw partner er wel of niet meer werkte op het moment van overlijden.
Wat is een nabestaandenpensioen?
Een nabestaandenpensioen is een uitkering die iemand krijgt als zijn partner overlijdt. Dit kan bijvoorbeeld een nabestaandenuitkering zijn of een levensverzekering.
Wat is de Algemene nabestaandenwet?
Algemene nabestaandenwet (Anw) Als iemand overlijdt, heeft dit vaak financiële gevolgen voor de partner en kinderen. De overheid wil dat nabestaanden zeker zijn van een basisinkomen. Daarom kunnen zij aanspraak maken op een uitkering via de Algemene nabestaandenwet (Anw).