Welke beperkingen hebben ouderen?

Welke beperkingen hebben ouderen?

Vaak voorkomende ADL-beperkingen zijn beperkingen in het traplopen, zich verplaatsen buitenshuis, en in bad gaan of douchen. Met de trap op- en aflopen heeft bijna een op de tien 65-74-jarigen, en een kwart van de 75-plussers grote moeite.

Hoeveel procent van de ouderen ervaart lichamelijke beperkingen?

Aantal beperkingen naar leeftijd Van de bevolking ouder dan 12 jaar ervaart 12% één of meer beperkingen in activiteiten met betrekking tot zien, horen of mobiliteit. Beperkingen nemen toe met het ouder worden: boven de 75 jaar ervaart bijna 42% één of meer beperkingen in het functioneren.

Welke soorten handicaps zijn er?

Er zijn verschillende soorten handicaps: 1 fysieke handicaps 2 zintuiglijke handicaps 3 auditieve handicaps 4 visuele handicaps 5 chronische ziekten 6 mentale handicaps

Wat is een zintuiglijke handicap?

Zintuiglijke handicaps Onder een zintuiglijke handicap wordt verstaan dat bepaalde zintuigen niet of onvoldoende werken (ruiken, proeven, horen en zien). (Hier kan men mee zijn geboren of het op latere leeftijd krijgen). Voorbeelden hiervan zijn: doven of slechthorenden; blinden of slechtzienden Omgang met doven en slechthorenden

Welke ziekten komen op pad bij ouderengeneeskunde?

Ook patiënten met verschillende chronische ziekten komen op het pad van de specialist ouderengeneeskunde. Het gaat bijvoorbeeld om ziekten als diabetes, MS (multiple sclerose), ALS (amyotrofe laterale sclerose), osteoporose, COPD, Parkinson, maar ook hartfalen en hersenletsel.

Wat is een motorische handicap?

Een motorische handicap is een stoornis aan het bewegingsapparaat. Deze mensen worden belemmerd in hun fysieke doen en laten en kunnen hulp nodig hebben bij hun dagelijke dingen zoals wassen, aankleden en douchen. Let wel op dat een mens met een motorische handicap geestelijk goed gezond is en als een volwaardig persoon behandeld…

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven