Inhoudsopgave
Wat is een statiegeld logo?
Aan het statiegeldlogo ‒ dat een verplicht onderdeel is van de verpakking ‒ kan de consument zien of het een flesje met of zonder statiegeld is. Vanaf 1 juni 2021 worden de flessen ook herkend in de RVM (Reverse Vending Machine). U kunt uw statiegeldflessen vanaf 1 juli 2021 op méér plekken inleveren.
Wat is het recycle logo?
Het kringloopsymbool geeft aan of een product kan worden gerecycled. Het kringloopsymbool met percentage geeft aan welk deel van een product is gemaakt van gerecycled materiaal. Deze verpakkingen kunnen samen met oudpapier gerecycled worden.
Hoe ziet het Recycling symbool eruit?
Het kringlooplogo met drie pijlen kunt u vinden op verpakkingen van papier en karton. Het betekent dat deze verpakkingen samen met oudpapier gerecycled kunnen worden. Het symbool wil echter niet zeggen dat de verpakking van het product gemaakt is van gerecycled papier of karton.
Wat betekent het Groene Punt logo op een verpakking?
Groene Punt is een internationaal kenteken dat moet worden teruggevonden op verpakkingen. Het label garandeert dat de producent van het product een bijdrage heeft betaald voor de selectieve inzameling, sortering en recyclage van het verpakkingsmateriaal. Die ophaling is wettelijk verplicht voor alle bedrijven.
Hoe herken je een statiegeld flesje?
De kleine plastic flesjes met water of frisdrank waar statiegeld op zit, zijn te herkennen aan een speciaal logo op het flesje. Dat logo zie je op de foto hieronder. De flesjes moeten het liefst onbeschadigd en met dop worden ingeleverd bij de inzamelpunten.
Wat is het teken voor plastic afval?
Op vrijwel alle producten van plastic staat het algemene recyclingsymbool: een driehoek in de vorm van drie doorlopende pijlen. Het cijfer in de driehoek geeft aan om welke soort kunststof het gaat. Het gaat om zes soorten veel voorkomend plastic en één verzamel categorie met symbool 7.
Welke flessen zijn statiegeld?
Op welke flessen zit statiegeld? In Nederland zit er momenteel statiegeld op hervulbare glazen bierflesjes van 0,25 tot 0,5 liter en op grote PET-flessen voor frisdrank en water van 0,75 liter of meer. Meestal zijn dit anderhalve-literflessen.
Waar zit er statiegeld op?
Waar wordt nu al statiegeld op geheven? Op plastic flessen (voornamelijk van PET) voor frisdranken en water van een liter of meer. Meestal zijn dit anderhalve-literflessen. Sinds 2006 bedraagt dit statiegeld in Nederland € 0,25 per fles.