Hoe lang duurt aanvraag Schengenvisum?

Hoe lang duurt aanvraag Schengenvisum?

Een visumaanvraag voor Nederland kan op zijn vroegst 6 maanden en uiterlijk 15 kalenderdagen voor aanvang van de beoogde reisdatum worden ingediend. Ons advies is om ruim vóór de voorgenomen vertrekdatum een aanvraag in te dienen. De wettelijke beslistermijn voor een Schengenvisum is maximaal 15 dagen.

Wat heb je nodig voor visumaanvraag Nederland?

Er zijn een aantal documenten en bewijsstukken die je altijd moet overleggen, zoals: Een ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier; Paspoort en pasfoto’s; Documenten ter onderbouwing van reisdoel, zoals hotelboeking of gelegaliseerd formulier van logiesverstrekking (van een referent in Nederland);

Hebben Surinamers een visum nodig voor Nederland?

Heb ik een Schengenvisum nodig om van Suriname naar Nederland te reizen? Ja, Surinamers zijn visumplichtig voor Nederland en het Schengengebied.

Hoe lang duurt een visumaanvraag voor Suriname?

E-toeristenkaart Suriname Binnen 5 werkdagen na ontvangst van uw betaling, ontvangt u (mits alle documentatie compleet is) van ons de e-toeristenkaart en kunt u op reis. Let op: vanwege het coronavirus kan de verwerkingsduur van uw visumaanvraag langer duren dan normaal.

Hoe lang is visa geldig?

Met het visum kort verblijf (Schengenvisum) kunt u maximaal 90 dagen in Nederland blijven. Het is behalve in Europees Nederland ook geldig in de andere Schengenlanden.

Wat heb je nodig voor een visumaanvraag?

U hebt bij uw aanvraag van een visum de volgende documenten nodig:

  • een geldig reisdocument, bijvoorbeeld een paspoort.
  • bewijsstukken ter onderbouwing van uw reisdoel.
  • bewijsstukken die aantonen dat u over voldoende geld beschikt voor het verblijf, doorreis en/of terugreis.

Hoe werkt een Schengenvisum?

Een Schengenvisumsticker in je paspoort geeft toegang tot de 26 Schengen lidstaten in Europa. Je kan met een Schengenvisum door een groot deel van Europa reizen zonder voor ieder land afzonderlijk een visum aan te hoeven vragen. Een visum is een sticker die in het reisdocument (paspoort) wordt geplakt.

Hoe vraag je een visum aan voor Suriname?

Om een Elektronische Visum aan te vragen via het webadres https://suriname.vfsevisa.com/suriname/online/login. Ingaande 16 juli 2019 zal de aanvraag van een visum alleen via de hierboven genoemde website mogelijk zijn. De conventionele manier van visumaanvraag en -toewijzing komt per deze datum te vervallen.

Hoe duur is een visum voor Nederland?

Kosten van de aanvraag Visum Kort Verblijf (Schengenvisum) ​Eerste aanvraag ​€ 80,- ​Eerste aanvraag kinderen 6 tot 12 jaar ​​€ 40,- ​Eerste aanvraag kinderen tot 6 jaar ​€ 0,- ​​Verlenging € 30,-

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven