Inhoudsopgave
- 1 Wat zijn implicaties voor onderzoek?
- 2 Hoe moet je een discussie voeren?
- 3 Wat zijn methodologische beperkingen?
- 4 Wat moet er in de samenvatting van een onderzoek?
- 5 Wat is het doel van een discussie?
- 6 Wat is een ander woord voor discussie?
- 7 Hoe schrijf je een conclusie van een werkstuk?
- 8 Wat is het verschil tussen een conclusie en een discussie?
- 9 Wat is een goede discussie?
- 10 Hoe schrijf je een implicatie?
- 11 Wat staat er allemaal in een besluit?
- 12 Wat zet je in de resultaten?
Wat zijn implicaties voor onderzoek?
Theoretische implicaties: de betekenis van resultaten in het licht van voorgaande literatuur, wat zijn de verschillen en overeenkomsten, wat is de toegevoegde waarde van jouw onderzoek. Bij hbo-studies wordt dit onderdeel doorgaans achterwege gelaten.
Hoe moet je een discussie voeren?
Een goede discussie verloopt daarom idealiter in een aantal fases:
- Welkomstwoord door de voorzitter.
- Inleiding: een korte inleiding over het onderwerp.
- Discussie: deelnemers geven hun mening over het onderwerp en voeren argumenten aan.
- Afsluiting: de voorzitter geeft een samenvatting van de discussie en trekt conclusies.
Wat zijn methodologische beperkingen?
Als je bijvoorbeeld een onverwacht resultaat hebt (de resultaten zijn tegenovergesteld aan de hypothesen), dan kun je bijv. eerst ingaan op mogelijke methodologische beperkingen die dit kunnen verklaren. Afhankelijk daarvan kun je dit dan koppelen aan theorie/ eerder onderzoek.
Hoe schrijf je een conclusie en discussie?
Schrijf eerst je conclusie en interpreteer vervolgens je conclusies. Dit doe je in je discussie. Hier ga je in op de conclusies die je onderzoek heeft opgeleverd door je resultaten te interpreteren. Nu mag je dus wel analyseren en kijken wat de consequenties zijn van je onderzoek.
Wat zijn beperkingen van een onderzoek?
Beperkingen van het huidige onderzoek Dat kunnen bijvoorbeeld te weinig tijd, een te laag budget of persoonlijke omstandigheden zijn. Bespreek bijvoorbeeld welke invloed de beperkingen hebben op de betrouwbaarheid van je resultaten en wat de gevolgen hiervan zijn voor de rest van de discussie en de conclusie.
Wat moet er in de samenvatting van een onderzoek?
Inhoud van je samenvatting
- Waarom en waarover je de scriptie hebt geschreven.
- Hoe je het onderzoek hebt uitgevoerd.
- Wat uit je onderzoek is gebleken.
- Wat je resultaten betekenen.
- (Indien aanwezig) Wat op basis hiervan relevant is voor je lezer of opdrachtgever om te weten.
Wat is het doel van een discussie?
Een discussie is een vorm van bespreking, zoals een gesprek of andere vorm van communicatie, tussen twee of meer partijen over een bepaald onderwerp, waarbij de partijen elkaar van een bepaald standpunt proberen te overtuigen.
Wat is een ander woord voor discussie?
babbeltje, colloquium, conversatie, dialoog, discours, discussie, forum, gedachtewisseling, kout, onderhandeling, onderhoud, ontmoeting, overleg, praatje, praten, samenspraak, tweespraak, woorden. beraadslaging (zn) : beraad, bespreking, conferentie, deliberatie, discussie, overleg, raadgeving, raadpleging, vergadering.
Wat zijn mijn beperkingen?
Een stoornis of conditie – lichamelijk, zintuiglijk en-of geestelijk – die een normaal maatschappelijk functioneren belemmert en nadelige sociale gevolgen met zich meebrengt.
Wat zijn de beperkingen van je onderzoek?
Beperkingen van je onderzoek
- Onderzoeksmethoden waarmee niet gemeten is wat gemeten moest worden.
- Gebrek aan wetenschappelijke bronnen over het onderwerp.
- Problemen tijdens het uitvoeren van het onderzoek.
- Etc.
Hoe schrijf je een conclusie van een werkstuk?
In de conclusie beantwoord je de onderzoeksvraag op basis van de resultaten van je onderzoek. In de conclusie mag nooit nieuwe informatie gepresenteerd worden. Daarnaast mag je in de conclusie alleen puur observeren en nog niet interpreteren. Het interpreteren van de resultaten komt pas aan bod in de discussie.
Wat is het verschil tussen een conclusie en een discussie?
De discussie gebruik je om jouw onderzoek en conclusie in wetenschappelijk perspectief te plaatsen. Als je naar aanleiding van het theoretisch kader verwachtingen ten aanzien van de uitkomsten hebt gehad, kun je in de discussie aangeven of de resultaten en conclusie overeenkomen met deze verwachtingen.
Wat is een goede discussie?
Beide partijen gebruiken argumenten om hun standpunt te verdedigen. Een belangrijk verschil met een betoog is dat je direct op elkaars argumenten moet reageren. Goed luisteren en snel denken dus. Discussiëren is de mondelinge vorm van argumenteren.
Wat moet er in discussie verslag?
De discussie bevat de interpretatie en verklaring van resultaten. Je onderzoek en de resultaten daarvan worden besproken en vergeleken met literatuur op dit onderwerp. Je onderzoek en de resultaten daarvan worden besproken en vergeleken met literatuur op dit onderwerp. In de discussie interpreteer je de resultaten.
Wat moet er in een onderzoek?
In het kort beschrijf je het hele onderzoek: de aanleiding of de probleemanalyse, de vraagstelling, de opzet van het onderzoek, de resultaten en de belangrijkste conclusies en aanbevelingen. Het is belangrijk dat je goed de hoofd- en bijzaken kunt scheiden.
Hoe schrijf je een implicatie?
de implicatie
Uitspraak: | [ɪmpli’ka(t)si] |
---|---|
Afbreekpatroon: | im·pli·ca·tie |
Verbuigingen: | implicaties (meerv.) |
Een discussie is een vorm van bespreking, zoals een gesprek of andere vorm van communicatie, tussen twee of meer partijen over een bepaald onderwerp, waarbij de partijen elkaar van een bepaald standpunt proberen te overtuigen. Dit in tegenstelling tot een debat, waarbij de partijen niet van hun mening wijken.
Wat staat er allemaal in een besluit?
In je conclusie geef je aan welke bevindingen je hebt gedaan door middel van je onderzoek. Er kan ook in staan welke aanbevelingen je doet naar aanleiding van je onderzoek en welk onderzoek er op dit gebied nog meer mogelijk is in de toekomst.
Wat zet je in de resultaten?
Als resultaten antwoord geven op een deelvraag, -hypothese of de onderzoeksvraag en/of significant inzicht bieden in een deelonderwerp, dan zijn deze resultaten relevant. Uiteindelijk dienen de resultaten die je in dit hoofdstuk beschrijft te leiden tot het antwoord op je hoofdvraag dat je in je conclusie geeft.
Wat moet er allemaal in een onderzoeksopzet?
In je onderzoeksopzet beschrijf je wat je wilt gaan onderzoeken, bij wie of wat je dit gaat onderzoeken, wat voor soort onderzoek je gaat doen, welke onderzoeksinstrumenten je hiervoor gaat inzetten en hoe je de data gaat verzamelen en analyseren.
Wat moet er in een research proposal?
Je proposal of onderzoeksvoorstel gaat in op de bestaande literatuur omtrent het probleem dat jij wilt onderzoeken, de onderzoeksvragen waar je antwoord op wilt, de methoden die je daarvoor wilt gebruiken, het onderzoeksplan dat je hebt opgesteld en de belangrijkste bronnen en referenties die je gaat gebruiken voor je …