Hoe begroeten mensen elkaar in andere landen?

Hoe begroeten mensen elkaar in andere landen?

Hand. Uit de reacties bleek dat mensen in bijna alle landen elkaar bij de eerste ontmoeting een hand geven. Pas als mensen elkaar aardig gaan vinden, durft men elkaar te zoenen of omhelzen. Hoe mensen elkaar begroeten of geluk wensen, hangt van de cultuur af.

Hoe begroeten Engelsen elkaar?

Hoe begroet ik iemand in het Engels?

Nederlands Engels
goedemorgen good morning
goedemiddag good afternoon
goedenavond good evening
hartelijk welkom heartly welcome / a warm welcome

Hoe stel je jezelf voor Spaans?

Net zoals in het Nederlands gebruik je in het Spaans om jezelf te introduceren en vragen te stellen aan iemand die je niet kent, en waarbij je dus enige afstand wil bewaren, de formele vorm. In dit geval dus “usted” (enkelvoud u) of “ustedes” (meervoud u).

Hoe begroeten ze elkaar in Tibet?

In Azië begroeten mensen elkaar vaak met een buiging. Je doet dan je handpalmen tegen elkaar aan voor je borst en je maakt een kleine buiging. Voor ons de meest gekke begroeting is waarschijnlijk die van Tibet. Daar steken ze hun tong uit naar elkaar.

Welke begroetingen zijn er?

Goedemorgen – Goedemiddag, Goedenavond, Goedenacht – Formele begroeting afhankelijk van tijdstip. Goedendag, Goeiendag of Gedag – Een algemene begroeting met een middeleeuws verleden toen zij voluit luidde: God geve u een goede dag! Met ‘goede dag’ werd ‘geluk’ bedoeld. Haije – regionale Limburgse afscheidsgroet.

Hoe reageer je op Gracias?

Schrijf “estoy agradecido” als je een man bent, of “estoy agradecida” als je een vrouw bent, om te zeggen “Ik ben dankbaar”. Schrijf “con gracias anticipadas” als je wilt zeggen “alvast bedankt”.

Hoe heet ik in het Spaans?

Vertaal Matrix voor heet:

Bijvoeglijk Naamwoord Verwante vertalingen
emocionante geil; heet; hitsig; opgewonden; seksueel opgewonden
entusiasmado geil; heet; hitsig; opgewonden; seksueel opgewonden
excitante geil; heet; hitsig; opgewonden; seksueel opgewonden

Hoe begroeten mensen elkaar in Rusland?

Mensen groeten. Groet vreemden met zdravstvujtye (zdraz-tvoet-je). Zdravstvujtye is de formele, beleefde manier om ‘hallo’ te zeggen in het Russisch. Gebruik altijd deze formele aanspreekvorm om iemand te groeten die je nog niet kent.

Hoe begroet je een nieuwe collega in het Engels?

Good evening. It’s a pleasure to meet you. /Pleased to meet you. Good to see you again. / Nice to see you again. / I’m pleased to see you. / I’m happy to see you.

Hoe begroeten Latijns Amerikanen elkaar?

Voor vrouwen is in grote delen van West-Europa twee zoenen op de wang de beste manier om iemand te begroeten. Begin rechts! In het noorden van Frankrijk word je soms weleens vijf keer gezoend! En ook in Zuid-Amerika houden ze van aanraken; hier wordt flink wat afgeknuffeld of een kus op de wang gegeven.

Hoe begroeten mensen elkaar in Marokko?

Begroeten in Marokko

  • Mannen die je kent, die bekende zijn van de gene met wie jij bent of die bij je in het dorp wonen die geef je allemaal 2 kussen.
  • Vrouwen die aan je worden voorgesteld geef je een hand.
  • Vrouwen die je kent mag je niet groeten of naar kijken.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven