Inhoudsopgave
Hoe lang duurt een Spataderoperatie?
Verloop van de operatie De operatie duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Meestal mag u dezelfde dag naar huis, soms moet u nog één nacht blijven.
Welke arts voor spataders?
De dermatoloog of chirurg haalt de spataderen weg met een haakje. Crossectomie in combinatie met strippen: als de spataderen te kronkelend of te groot zijn voor andere behandelingen. De chirurg maakt een paar sneetjes in uw huid en knipt de spatader door. Daarna trekt de chirurg het tussenliggende stuk ader eruit.
Wat is de behandeling van spataders?
Bij strippen verwijdert de chirurg (operatief) de spatader via 2 kleine sneetjes en trekt hij de spatader naar buiten. De behandeling gebeurt onder gehele of plaatselijke narcose. Ook kan de Mullerbehandeling worden gedaan. Dan wordt onder plaatselijke verdoving een spatader verwijderd met een soort haaknaaldjes.
Hoelang duurt het herstel na het verwijderen van spataderen?
Herstel. U zult weinig last hebben na de behandeling en mag na twee weken weer volledig sporten. Pijnstillers zijn bijna nooit nodig. Er kan een trekkend gevoel optreden in het bovenbeen vooral in de tweede week na de behandeling.
Hoe gevaarlijk zijn spataderen?
Druk op vaatwand Kleppen sluiten niet meer goed en zo versterkt het probleem zichzelf: aders ontwikkelen zich tot spataderen. Niet direct levensbedreigend, maar soms zijn spataderen wel degelijk gevaarlijk. Bijvoorbeeld wanneer ze zorgen voor een open been (ulcus cruris), enorme pijn of bijna niet kunnen lopen.
Wat zijn de klachten van spataders?
Symptomen
- jeuk;
- een zwaar, vermoeid en vaak warm gevoel in de benen;
- pijn en krampen in de benen;
- een trekkende of stekende pijn in de kuiten;
- rusteloze benen (trillingen in de benen).
Waar spataders verwijderen?
Bij de klassieke spataderoperatie wordt de oppervlakkige hoofdader, via een sneetje in de lies of in de kniekuil, afgebonden met een draadje op de plaats waar ze in de diepe ader overgaat. Dit noemen we de ‘crossectomie’.
Waarom krijgt men spataders?
In de benen moet het bloed tegen de zwaartekracht in omhoog worden gestuwd. Klepjes in de aderen verhinderen dat het bloed terugstroomt. Als deze klepjes niet meer goed sluiten, stroomt het bloed terug. Door de hogere druk rekt de ader in het been nog meer uit, en ontstaat een spatader.