Waar vind ik mijn resultatenrekening?

Waar vind ik mijn resultatenrekening?

Op de website van de NBB, onder de rubriek ‘Balanscentrale’, kunt u de jaarrekeningen en de sociale balans, met specifieke informatie over het personeelsbestand, raadplegen.

Wat doet een Balanscentrale?

De taak van de Balanscentrale bestaat erin de jaarrekeningen van bijna alle in België actieve rechtspersonen in te zamelen, te verwerken en beschikbaar te stellen voor iedereen die daarin geïnteresseerd is.

Waar vind ik jaarverslagen van bedrijven?

Jaarrekeningen zijn in het originele formaat, zoals deze door de ondernemer zijn gedeponeerd bij het Handelsregister, op te vragen. Je kunt zo’n jaarrekening opvragen als je een origineel overzicht van een onderneming wilt. Je ontvangt dan een kopie van het originele bestand.

Welke jaarrekening neerleggen?

Het aanbieden van jaarrekeningen op papier is sinds 1 januari 2020 afgeschaft, in overeenstemming met het Wetboek voor Vennootschappen en Verenigingen (WVV). De gestandaardiseerde (enkelvoudige) jaarrekening wordt bij voorkeur in XBRL neergelegd.

Waar staat de omzet in een jaarrekening?

Op de resultatenrekening worden vaak de volgende posten genoemd: Bedrijfsopbrengsten (omzet, voorraad goederen, geproduceerde vaste activa) Bedrijfskosten (handelsgoederen, aankopen, voorraadafname of -toename, diensten, bezoldigingen, pensioenen, sociale lasten, afschrijvingen, herstructureringskosten, etc.)

Is resultatenrekening hetzelfde als winst en verlies rekening?

Een winst- en verliesrekening wordt ook wel een resultatenrekening of exploitatierekening genoemd. Het geeft een overzicht van de opbrengsten en kosten van een rechtspersoon over een bepaalde periode. Een winst- en verliesrekening is niet hetzelfde als een balans.

Hoe jaarrekening neerleggen NBB?

Jaarrekeningen en geconsolideerde jaarrekeningen worden bij de NBB neergelegd op papier of langs elektronische weg. Voor ondernemingen is de neerlegging langs elektronische weg de regel.

Hoe werkt een jaarrekening?

In een jaarrekening zijn de balans met toelichting en de winst- en verliesrekening van dat jaar opgenomen. Vaak wordt dit aangevuld met het jaarverslag van het bestuur van de onderneming. De jaarrekening sluit aan bij de administratie en die sluit weer aan bij de boekstukken, zoals facturen, bonnen en bankafschriften.

Wat is de jaarrekening?

Een jaarrekening is een overzicht van de financiële situatie van een onderneming van het afgelopen boekjaar.

Wat is een jaarrekening ZZP?

Een jaarrekening is simpel gezegd een momentopname van een bedrijf met een toelichting daarop. De jaarrekening wordt opgesteld over een boekjaar van 01-01 tot en met 31-12 aansluitend op de administratie van een bedrijf. Een ZZP’er is niet verplicht om een jaarrekening op te stellen.

Hoe moet een jaarrekening neergelegd worden?

De jaarrekening moet voorgelegd worden aan de AV. De jaarrekeningen moeten binnen de maand na datum van de voorlegging (en ten laatste zeven maanden na de afsluiting van het boekjaar) neergelegd worden. De vereffenaar mag de datum noteren waarop de jaarrekening werd voorgelegd aan de AV.

Welke soort jaarrekening?

De jaarrekening of financieel jaarverslag is een jaarlijks overzicht van de financiële situatie van een bedrijf of organisatie.

Waar staat de winst op de jaarrekening?

Links staan de bezittingen, rechts staan de schulden. De balans geeft daarmee de waarde van het bedrijf op de laatste dag van het boekjaar weer. De winst- en verliesrekening geeft een overzicht van alle inkomsten en uitgaven van het voorgaande jaar – en geeft dus het bedrijfsresultaat weer.

Welk schema jaarrekening gebruiken?

Vennootschappen moeten immers hun jaarrekening publiceren door gebruik te maken van het schema dat overeenstemt met hun categorie:

  • microschema (MIC) voor microvennootschappen.
  • verkort schema (VKT) voor kleine vennootschappen.
  • volledig schema (VOL) voor grote vennootschappen en voor alle beursgenoteerde vennootschappen.

Hoe jaarrekening neerleggen vzw?

Alle vzw’s moeten hun rekeningen neerleggen. Enkel verenigingen die een enkelvoudige boekhouding mogen voeren, kunnen hun jaarrekening neerleggen op de griffie van de Ondernemingsrechtbank (zie FAQ “Moet een vzw een boekhouding voeren?”). Alle andere vzw’s moeten hun rekeningen neerleggen op de Nationale Bank.

Hoe moet een jaarrekening worden neergelegd?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven