Kan ik mijn energiecontract meenemen?

Kan ik mijn energiecontract meenemen?

Als u verhuist kunt u een nieuwe energieleverancier kiezen. Dat hoeft niet. U kunt uw contract ook meenemen. Let altijd goed op de meterstanden in uw oude en nieuwe woning.

Wat gebeurt er met energiecontract bij verhuizing?

Een energiecontract is persoonsgebonden, niet adresgebonden. Als u gaat verhuizen is het ook mogelijk om gas en stroom van dezelfde energieleverancier te blijven afnemen. U moet dan uw verhuizing doorgeven aan uw energieleverancier.

Kan je overstappen van energieleverancier?

In principe kun je van energie overstappen naar een andere energieleverancier wanneer je wilt. Wel kan een leverancier je een boete, ook wel opzegvergoeding, geven als je het contract voortijdig verbreekt. Dat is het geval bij contracten met een vaste looptijd.

Hoe gaat Nederland om met duurzaamheid?

Nederland werkt aan duurzame, betrouwbare en beschikbare energie die voor iedereen betaalbaar is. In 2019 kwam 8,7% van alle gebruikte energie in Nederland uit duurzame bronnen. In 2030 moet dat minimaal 27% zijn. In 2050 moet de energievoorziening bijna helemaal duurzaam zijn.

Kan ik mijn energiecontract opzeggen bij verhuizing?

Als je gaat verhuizen dan moet je wel zelf je huidige energiecontract opzeggen. Houd hierbij rekening met een opzegtermijn van maximaal 30 dagen. Dit kun je bij de meeste leveranciers zowel telefonisch als via een e-mail doen. Het is altijd belangrijk om te weten wat voor soort energiecontract je hebt.

Kan ik mijn energiecontract opzeggen?

Als je wil veranderen van energieleverancier is het niet nodig om zelf je contract op te zeggen. Je moet enkel een nieuwe leverancier zoeken en een energiecontract afsluiten — de nieuwe leverancier regelt dan alles met de oude. Je moet wél rekening houden met een opzegtermijn van 1 maand.

Hoe lang zonder energiecontract?

Soms is dat de nieuwe bewoner/eigenaar en in andere gevallen is dat de oude bewoner/eigenaar. Afhankelijk van de uitkomst sturen wij de rekening. Enexis Netbeheer brengt verbruik zonder contract op zijn vroegst 4 maanden na de laatste aanmelding bij een energieleverancier in rekening.

Kan je zomaar overstappen van energieleverancier?

Iedereen die energie verbruikt, moét een contract voor energie afsluiten met een energieleverancier. Gezinnen en kmo’s kunnen op elk moment gratis van contract en leverancier veranderen. Als u verhuist, kan u uw energiecontract gewoon mee verhuizen naar uw nieuwe adres.

Hoe vaak mag je overstappen van energieleverancier?

Je mag zo vaak overstappen als je wilt. Het is wel belangrijk te weten wat voor soort energiecontract je hebt en of dit zomaar opgezegd kan worden. Met een contract voor onbepaalde looptijd ben je altijd vrij om over te stappen. Je kunt dan direct een energievergelijking maken en per direct een overstap aanvragen.

Hoeveel investeert Nederland in duurzame energie?

De investeringen in hernieuwbare energie zijn gestegen van 1,7 miljard euro in 2008 naar 4 miljard euro in 2018. Vooral de investeringen in zonne-energie zijn toegenomen.

Wat is de toekomst van duurzaamheid?

Duurzaamheid in Nederland De belangrijkste afspraken zijn: 1. In 2020 is 14% hernieuwbare energie en in 2023 dient dit 16% te zijn. 2. 15.000 nieuwe banen door duurzame energie en energiebesparende maatregelen.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen?

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven