Inhoudsopgave
- 1 Wat is mijn kadastrale nummer?
- 2 Wat kun je opvragen bij het Kadaster?
- 3 Waar vind ik mijn kadastrale gegevens?
- 4 Waar vind ik de afmetingen van mijn perceel?
- 5 Welke informatie staat er bij de Eigendomsinformatie?
- 6 Hoe bepaal je de erfgrens?
- 7 Hoe werkt een kadastrale kaart?
- 8 Waar vind ik het kadastraal inkomen van mijn woning?
Wat is mijn kadastrale nummer?
Wat is een kadasternummer? Ieder perceel op Nederlands grondgebied is voorzien van een uniek kadastraal nummer. Dat zijn er ongeveer 6 miljoen. Al deze percelen komen voor op een Kadastrale Kaart en hebben een door het Kadaster gemeten oppervlakte.
Wat kun je opvragen bij het Kadaster?
Als zakelijk gebruiker kunt u gegevens opvragen via het online portaal Mijn Kadaster. Daar hebt u een abonnement voor nodig. U kunt dan zoeken op adres, perceelaanduiding, aktenummer of naam. Voor iedereen geldt: gegevens zijn alleen verkrijgbaar op aanvraag en tegen betaling.
Wat is Kadata?
Kadata Internet: online vastgoedinformatie aanvragen en inzien. Bij een abonnement op Kadata Internet krijgt u ook toegang tot Kadaster-on-line. U vindt meer informatie op de pagina Aanmelden Mijn Kadaster. Kadaster Archiefviewer: vanuit huis historisch onderzoek doen in de kadastrale archieven.
Waar vind ik mijn kadastrale gegevens?
Om als particulier de gegevens van de eigenaar(s) van een onroerend goed op te vragen bij de FOD Financiën kunt u: elektronisch, via MyMinfin (externe link) of op papier een kadastraal uittreksel aanvragen (This hyperlink opens a new window). Die aanvraag moet u kunnen motiveren met een legitieme reden.
Waar vind ik de afmetingen van mijn perceel?
Dat kan met een Kadastrale kaart van het Kadaster. Hierop ziet u de globale ligging van een kadastraal pand en een indicatie van de kadastrale grenzen. Na ontvangst van uw betaling ontvangt u per e-mail een link waarmee u uw bestelling kunt downloaden.
Wat kost het om het Kadaster te laten komen?
Wanneer je zelf de meetgegevens aanlevert bij het Kadaster bedragen de kadastrale kosten van deze methode van uitmeting in 2020 € 293,00. Kunnen deze meetgegevens niet aangeleverd worden, dan geldt er een tarief van € 440,00. Van het Kadaster ontvang je na de aanvraag een offerte met daarin de definitieve kosten.
Welke informatie staat er bij de Eigendomsinformatie?
Wat vindt u in eigendomsinformatie?
- wie de eigenaar is.
- wie gebruik mag maken van het geheel of een deel ervan.
- welke beperkingen voor het gebruik gelden (bijvoorbeeld of het pand een monument is)
- wat de oppervlakte is (niet bij appartementen)
- de verkoopprijs uit de laatste verkoopakte (als deze bekend is)
Hoe bepaal je de erfgrens?
Bent u het niet eens met uw buren over de grens tussen uw stukken grond? Zoek in uw eigendomsakte en het Kadaster naar informatie over de erfgrens. En controleer of deze grens veranderde door verjaring. U kunt ook samen bij de notaris een nieuwe erfgrens afspreken.
Wat wordt bedoeld met perceeloppervlakte?
Definitie: De oppervlakte van een perceel, zoals dat door het Kadaster in de Basisregistratie Kadaster (BRK) is geregistreerd.
Hoe werkt een kadastrale kaart?
De kadastrale kaart toont de ligging van een kadastraal perceel. Het geeft dus aan hoe een stuk grond staat geregistreerd in het kadaster. Op de kaart staan niet de afmetingen van het perceel. Wel staan er de kadastrale grenzen, perceelnummers, straatnamen en huisnummers op.
Waar vind ik het kadastraal inkomen van mijn woning?
Het niet-geïndexeerde kadastraal inkomen kunt u terugvinden:
- op uw aanslagbiljet van:
- door aan te melden op Mijn Dossier van de Vlaamse Belastingdienst ((opent in nieuw venster)) en daar in de rubriek Onroerende Voorheffing de detailgegevens van het laatste kohierartikel open te klikken.
Waar kan ik mijn hypotheekakte opvragen?
Bent u uw originele hypotheekakte kwijt? Dan kunt u een kopie van de hypotheekakte opvragen bij Kadasterdata. Het vertelt u wat voor hypotheek er op het pand rust en wie de schuldeisers zijn.