Welke aanhef boven sollicitatiebrief?

Welke aanhef boven sollicitatiebrief?

Weet je of de geadresseerde in de sollicitatiebrief een man of een vrouw is, dan gebruik je ‘Geachte heer (achternaam)’ of ‘Geachte mevrouw (achternaam)’. Onthoud dat het altijd beter is om wel je aanhef persoonlijk te maken door eerst te achterhalen wie de persoon is waarnaar je schrijft.

Wat betekend L.S. als aanhef?

De aanhef L.S. (Lectori salutem) is verouderd. Als u een brief verstuurt die door verschillende personen zal worden gelezen, kunt u het best een dubbele aanhef gebruiken. In deze vormen van aanhef kan ook altijd mevrouw op de eerste plaats staan.

Wat schrijf je in een aanhef?

Als u de naam en het geslacht van de geadresseerde weet, is de beste aanhef in een zakelijke brief of e-mail Geachte heer + de achternaam of Geachte mevrouw + de achternaam. Als u het geslacht niet weet, is onder meer Geachte heer of mevrouw + de achternaam gebruikelijk.

Welk lettertype gebruiken voor sollicitatiebrief?

Het beste lettertype voor een sollicitatiebrief is Helvetica Of een lettertype wat er op lijkt zoals Tahoma / Verdana.

Waar staat de aanhef?

Thans wordt de afkorting L.S. in de Nederlandse taal gebruikt als aanhef bovenaan een brief indien de naam van de lezer(s) van de brief onbekend is. In een brief gericht aan één enkele, onbekende geadresseerde kan men ook “Geachte heer/mevrouw,” als aanhef gebruiken. L.S.

Wat betekent iemand wordt geacht?

geacht = •als waardig beschouwd. Wordt vooral gebruikt als beleefdheidsvorm in briefaanhef: `geachte Heer Janssen,`.

Hoe schrijf je een drs aan?

We spreken de afkortingen uit als de woorden waar ze voor staan: doctor, doctorandus, ingenieur, licentiaat, meester, professor. Dergelijke afkortingen schrijven we met een punt: dr., drs. enzovoort. We gebruiken bovendien alleen een hoofdletter als die ook in het afgekorte woord voorkomt.

Wat schrijf je als je niet weet of het een man of vrouw is?

Wat is de beste briefaanhef als je niet weet of de geadresseerde een man of een vrouw is? Als het geslacht van de geadresseerde onbekend (en niet te achterhalen) is, is het het gebruikelijkst in de aanhef boven een brief of e-mail zowel heer als mevrouw te vermelden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven