Heb je een vignet nodig voor Zweden?

Heb je een vignet nodig voor Zweden?

Geen vignet voor Zweden Je hebt dus niet, zoals in bijvoorbeeld Tsjechië en Slovenië, een vignet nodig voor de snelwegen in Zweden. Je hoeft van tevoren niets te doen en het wijst zich allemaal vanzelf.

Wat moet ik tanken in Zweden?

De brandstoffen Euro 95 (Blyfri 95), Superplus 98 (Blyfri 98) en diesel kun je bij vrijwel elke pomp tanken in Zweden. LPG en Aardgas zijn wat lastiger te verkrijgen, zeker in Noord Zweden. Ook kent Zweden nog niet veel oplaadpunten (laddstolpar) voor de elektrische rijders.

Hoeveel contant geld mag je meenemen naar Spanje?

Binnen- en buitenlandse betaalmiddelen mogen vanuit een niet-EU-land vrij worden ingevoerd en uitgevoerd tot het equivalent van 10.000 euro (inclusief cheques en bankwissels). Bedragen boven het equivalent van 10.000 euro moeten worden aangegeven bij de douane in Spanje.

Heb je een vignet nodig in Denemarken?

Heb ik een vignet of milieusticker nodig in Denemarken? Ja, maar dat geldt alleen voor voertuigen die op diesel rijden en meer dan 8 zitplaatsen hebben. Zij moeten in de milieuzones voorzien zijn van een milieuvignet (miljømærke of ecolabel). Er zijn milieuzones in Kopenhagen, Frederiksberg, Aarhus, Odense en Aalborg.

Hoeveel tol betalen naar Zweden?

De tunnel-brug van Øresund (Øresundbron) bevindt zich op de verbinding tussen Kopenhagen en Malmö (Zweden) op de E20. De tol (2019*) wordt geheven aan de Zweedse kant. Voor een auto is de prijs 450 DKK of 620 SEK (Zweedse Kronen) of € 62.

Wat voor benzine tanken?

Sinds 1 januari 2017 is Euro 95 (Super 95 / Eurosuper 95 / Essence Sans Plomb) vervangen door 95 E10. Alle pompen met E10 hebben een groene sticker met de indicaties Benzine 95 E10. Normaal Euro 95 is niet langer beschikbaar. Als jouw auto niet geschikt is voor E10, moet je Superplus 98 (Super Sans Plomb 98) tanken.

Wat kost een liter benzine in Zweden?

Bekijk in de tabel wat je betaalt voor een liter benzine, diesel of lpg in Europa….Benzineprijzen, lpg- en dieselprijzen Europa.

Land Zweden
Euro 95 (E10) 1.746
Diesel (B7) 1.899
Lpg 1.273

Kun je met een ID kaart naar Zweden?

Voor het reizen naar Zweden volstaat een geldig Nederlands ID-kaart of een geldig paspoort. Een visum is niet nodig. Let op: kinderen moeten een eigen reisdocument hebben. Alleen een bijschrijving op een paspoort is niet voldoende.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven