Heb ik een overactieve bekkenbodem?

Heb ik een overactieve bekkenbodem?

Klachten bij een overactieve bekkenbodem Pijn in de onderbuik, lage rug en rond de geslachtsorganen. Pijn hogerop in de buik of rug. Moeite met een rustige en diepe ademhaling. Steeds terugkerende urineweginfecties.

Wat is een te gespannen bekkenbodem?

Een te gespannen bekkenbodemspier wordt ook wel een overactieve bekkenbodem genoemd. Dit kan leiden tot allerlei klachten. Een overactieve bekkenbodem geeft bijvoorbeeld klachten als: pijn in de (onder)buik, (onder)rug en rond de geslachtsorganen.

Hoe weet je of je sterke bekkenbodemspieren hebt?

Bij de sterk aangespannen bekkenbodemspieren kunt u last hebben van:

  • regelmatige aandrang om te plassen.
  • steeds terugkerende blaasontstekingen.
  • problemen bij de ontlasting zoals verstopping of het gevoel dat er iets achterblijft.
  • seksuele problemen zoals pijn.
  • pijn in de onderbuik, het bekken, de rug of de liezen.

Wat te doen tegen overactieve bekkenbodem?

Probeer daarom uw bekkenbodem in rustmomenten ‘los’ te laten. Dat wil zeggen: niet aan te spannen. Dan kunt u deze spieren beter gebruiken op momenten dat het nodig is. Het is ook belangrijk om goed te ontspannen als u de ‘gaatjes’ in de bekkenbodem wilt openen, bijvoorbeeld bij plassen, ontlasten en sex.

Wat te doen aan gespannen bekkenbodem?

Een gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut is in veel gevallen de aangewezen persoon om samen met u oplossingen te vinden. Bij de bekkenfysiotherapeut leert u weer te voelen in en met de bekkenbodem. U wordt zich bewust van wat u doet met de spieren van uw bekkenbodem.

Hoe vind ik mijn bekkenbodemspieren?

Ga ontspannen op uw zij liggen met de knieën gebogen. Span gedurende 1 seconde de bekkenbodemspieren een beetje aan door een knijpende of intrekkende beweging te maken van de anus en de plasbuis (windje tegenhouden, plas ophouden).

Hoe werkt een Bekkenbodemtrainer?

Hoe werkt de Kruidvat Femme Care Bekkenbodemtrainer? Beide kegelballen bevatten een bal die zachtjes tot intensief beweegt bij elke fysieke beweging. Door de trilling trekt het spierweefsel samen en ontspant vervolgens weer, zo versterkt de spier.

Is wandelen goed voor de bekkenbodem?

Je bekkenbodemspier is onderdeel van een hele spierketen. Zodra je je spieren gebruikt, wordt ook de bekkenbodem geactiveerd. Wandelen, fietsen en zwemmen zijn bijvoorbeeld prima activiteiten.

Hoe lang last van bekkenbodem na bevalling?

3-4 maanden na de bevalling De trekkracht van de pezen in en rond het bekken en bekkenbodem is 9 maanden na de bevalling ongeveer 75% van de oorspronkelijke trekkracht. We kunnen stellen dat het lichaam zeker 9 maanden nodig heeft om te herstellen van een bevalling.

https://www.youtube.com/watch?v=pmYToHXtbQA

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven