Heb ik een visum nodig voor Portugal?

Heb ik een visum nodig voor Portugal?

Voor Portugal is geen visum nodig.

Wat is een gouden visum?

Met de via het gouden visum verkregen Portugese verblijfsvergunning kan men door de hele Europese Unie en de Schengen-landen reizen. Ook de gezinsleden van de investeerder kunnen onder het Gouden Visa-programma een verblijfsvergunning aanvragen en verkrijgen.

Hoe lang mag ik in Portugal verblijven?

Indien u langer dan 3 maanden in Portugal wilt verblijven, dan heeft u een verklaring van inschrijving (Certificado de Registo de Cidadão Europeu) nodig van de gemeente (Câmara Municipal) van uw woonplaats.

Heb ik een QR code nodig voor Portugal?

U kunt de CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs – DCC) gebruiken. Met deze app maakt u een QR-code aan om te reizen naar andere landen van de Europese Unie (EU) en Schengen. U maakt de QR-code aan door een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs toe te voegen in de CoronaCheck-app.

Kun je met een ID naar Portugal?

Bij terugkomst uit Portugal is het noodzakelijk dat uw paspoort of ID kaart nog 1 maand geldig is. Met de Nederlandse identiteitskaart kunt u naar Portugal (inclusief Madeira en de Azoren) reizen.

Hoe lang mag je in een land verblijven?

Als EU-burger hebt u het recht om naar een ander EU-land te gaan om er te wonen, te werken, te studeren, een baan te zoeken of met pensioen te gaan. U kunt tot drie maanden zonder registratie verblijven in een ander EU-land, maar in sommige landen moet u wel uw aanwezigheid melden.

Hoelang mag je in Kroatie verblijven?

Met een geldige Nederlandse verblijfsvergunning mag u maximaal 90 dagen per 180 in alle landen van het Schengengebied zijn.

Wat voor code heeft Portugal?

De kleurcode voor het vasteland van Portugal en voor Madeira is geel. De kleurcode voor de Azoren is groen. Bij terugkeer vanaf het vasteland van Portugal of Madeira moet u een coronabewijs laten zien.

Is de grens van Portugal open?

Portugal heeft vandaag de landsgrenzen geopend en is weer een stap verder om buitenlandse toeristen te verwelkomen. De situatie in het land ontwikkelt zich zeer positief. Er is geen sprake van een lockdown of quarantaine in Lissabon en alle toeristische wijken zijn toegankelijk.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven