Heeft Zweden dezelfde stopcontacten als Nederland?

Heeft Zweden dezelfde stopcontacten als Nederland?

Het gebruikelijke voltage in Zweden is 220 Volt 50 Hz. Stekkers en stopcontacten kunnen verschillen van die in andere delen van de wereld. Nederlanders kunnen deels zonder problemen hun elektrische apparatuur zoals een föhn en een scheerapparaat gebruiken. Kijk wel even goed naar het type stekker.

Welke stekker nodig op de camping?

Ga voor veiligheid en kies altijd voor de blauwe CEE stekker op de camping, ook wel eurostekker genoemd. Deze stekker is waterdicht en gezekerd. Bovendien kun je met deze stekker op bijna alle campings in Europa elektra afnemen.

Heeft Belgie andere stekkers?

In België, Frankrijk en een aantal andere landen zijn type E-stopcontacten gebruikelijk. Contactdozen van dit type lijken op die van type C, maar zijn voorzien van een extra contactpen voor aarding. De stekkers hebben een extra gat om deze pin te ontvangen.

Heb je een andere stekker nodig in Zweden?

In Zweden worden stopcontacten van type F gebruikt. Als je in Nederland woont heb je geen reisstekker nodig in Zweden. Jouw stekkers passen. Jouw apparaten met stekker C en stekker F passen.

Welke stopcontacten Zweden?

Elektriciteit in Zweden In Zweden worden de stopcontacten van type F gebruikt. De netspanning is 230 V en de frequentie is 50 Hz.

Welke stekker heb ik nodig op de camping in Frankrijk?

Campings in Nederland, Duitsland, België en Noord-Frankrijk zijn meestal voorzien van een CEE stekkerdoos. Deze zijn te herkennen aan de blauwe kleur en drie gaatjes (het vrouwtje). Om stroom te krijgen op de camping heb je dus een CEE stekker met drie pinnetjes (het mannetje) nodig.

Welke stekker nodig op camping Kroatie?

In Kroatië worden stopcontacten van type C en F gebruikt. Bekijk de volgende afbeeldingen. Als je in Nederland woont heb je geen reisstekker nodig in Kroatië. Jouw stekkers passen.

Hoeveel Ampere stopcontact België?

Wetende dat een stopcontact in België steeds 230V bevat, kunnen we dit volgens de formule W=V x A berekenen waarbij V 230 bedraag en A 16.

Welke stekker hebben we in Nederland?

In Nederland worden stopcontacten van type C en F gebruikt. Bekijk de volgende afbeeldingen. Als je in Nederland woont heb je geen reisstekker nodig in Nederland. Jouw stekkers passen.

Heb je in Spanje een reisstekker nodig?

je hebt geen verloop- of wereldstekker nodig.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven