Inhoudsopgave
Hoe Aanzegvergoeding claimen?
U maakt aanspraak op de aanzegvergoeding door aan uw werkgever een brief toe te sturen waarin u meedeelt dat de werkgever aan u een vergoeding moet betalen omdat hij niet of niet tijdig heeft aangezegd. Omdat er een korte vervaltermijn geldt adviseren wij u ook om een korte termijn voor de betaling aan te houden.
Hoe bereken je Aanzegvergoeding?
Hoogte aanzegvergoeding Voor de berekening van de aanzegvergoeding dient het bruto uurloon als basis. Is in het tijdelijk arbeidscontract een vaste arbeidsduur afgesproken dan vermenigvuldigt u het bruto uurloon met de arbeidsduur per maand. De uitkomst is het bruto maandsalaris.
Heb ik recht op Aanzegvergoeding?
Als je werkgever de aanzegplicht niet nakomt, heb je recht op een aanzegvergoeding. Deze aanzegvergoeding is gelijk aan één bruto maandsalaris (zonder vakantietoeslag). Als de werkgever wel aanzegt, maar te laat, heb je recht op een aanzegvergoeding naar rato.
Is Aanzegvergoeding loon?
De sanctie op het niet-nakomen van de aanzegverplichting is het betalen van een aanzegvergoeding aan de werknemer. Deze vergoeding bedraagt één maandsalaris als de werkgever niet heeft aangezegd en een vergoeding naar rato als de werkgever te laat heeft aangezegd.
Hoeveel is de Aanzegvergoeding?
Hoogte van de aanzegvergoeding De aanzegvergoeding is gelijk aan 1 maandsalaris. De vergoeding van 1 maandsalaris dient aan de medewerker te worden uitgekeerd. Het uit te keren bedrag is het brutoloon van 1 maand zonder het vakantiegeld of eventuele toeslagen.
Wanneer moet de werknemer aanspraak maken op de boete wegens te laat aanzeggen?
De werknemer moet uiterlijk binnen twee (2) maanden na het eindigen van de arbeidsovereenkomst aanspraak maken op de boete wegens het te laat aanzeggen door de werkgever. De werknemer moet daartoe binnen twee maanden na het eindigen van de arbeidsovereenkomst een verzoekschrift indienen bij de kantonrechter. Dit is een vervaltermijn.
Wat is het aanzeggen van een arbeidsovereenkomst?
Voor de duidelijkheid: aanzeggen is iets heel anders dan opzeggen. Het aanzeggen van het einde van een arbeidsovereenkomst hoort bij het van rechtswege einde van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Opzegging is een andere manier waarop een arbeidsovereenkomst kan eindigen. In geval van opzegging geldt de aanzegplicht niet.
Is aanzeggen geen opzeggen?
Aanzeggen is geen opzeggen. Voor de duidelijkheid: aanzeggen is iets heel anders dan opzeggen. Het aanzeggen van het einde van een arbeidsovereenkomst hoort bij het van rechtswege einde van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Opzegging is een andere manier waarop een arbeidsovereenkomst kan eindigen.
Wat is de aanzegtermijn?
Wat is de aanzegtermijn. De aanzegtermijn houdt in dat de werkgever uiterlijk een (1) maand voor het eindigen van de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, schriftelijk aan de werknemer kenbaar moet maken of hij de arbeidsovereenkomst wel of niet verlengd.