Inhoudsopgave
Hoe begin en eindig je een brief?
De eerste alinea is de inleiding van de brief. Vervolgens komen de vervolg alinea’s en sluit je af met de slotalinea. Na de inhoud van de brief volgt de groet, daar wordt over het algemeen “Met vriendelijke groet” gebruikt. Daarna sluit je af met de naam en de handtekening.
Hoe rond je een mail af?
In de meeste gevallen kunt u voor zakelijke brieven en e-mails de volgende formules gebruiken.
- Met vriendelijke groeten.
- Met vriendelijke groet.
- Vriendelijke groeten.
- Vriendelijke groet.
Waar moet de bijlage in een brief?
Bijlage(n) Top – Als er bijlagen bij de brief zijn, wordt dat ofwel na de ondertekening, ofwel bij de onderwerpsaanduiding vermeld. – Schrijf het woord Bijlage(n) gevolgd door een dubbele punt, een korte omschrijving of de titels van de bijlage(n).
Wat schrijf je op het einde van een brief?
De meest gebruikelijke slotgroet is: Met vriendelijke groet(en). Te formeel is een slotgroet als: Hoogachtend, of Met hoogachting. Te informeel is een slotgroet als: Groetjes, of Hartelijks.
Wat schrijf je in het slot van een brief?
Klassieke voorbeelden van een slotzin
- Wij vertrouwen erop u hiermee van dienst te zijn geweest.
- Vertrouwende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.
- Wij zien uw antwoord met belangstelling tegemoet.
- Wij zien het stuk met belangstelling tegemoet.
- Hopende u hiermee van dienst te zijn geweest.
Hoe schrijf je een mail naar iemand die je niet kent?
Als je de naam van de persoon aan wie je e-mail gericht is niet kent, gebruik dan een aanhef als ‘Geachte Heer/Mevrouw’, ‘Geachte Voorzitter/Geacht Bestuur’, of desnoods: ‘Aan wie het betreft’. Begin je e-mail niet met ‘Hallo’, ‘Hoi’, ‘Dag’ of andere informele begroetingen.
Hoe sluit je een brief af in het Nederlands?
Hier een aantal voorbeeldzinnen en standaardzinnen bij een brief afsluiten:
- We hopen spoedig uw antwoord te mogen ontvangen,
- We zien uw beslissing met belangstelling tegemoet,
- Nogmaals onze oprechte excuses,
- Bedankt voor uw tijd en uw aandacht,
- We kijken er naar uit om zaken met uw bedrijf te doen,
Wat is een aanleiding in een zakelijke brief?
Inleiding: aanleiding waarom je de brief schrijft, onderwerp van de brief Naar aanleiding van ons telefoongesprek van 1 november 2017 stuur ik u hierbij een brief die als voorbeeld kan dienen voor de vorm van een zakelijke brief.
Wat zet je boven een brief?
Een brief behoort ingedeeld te zijn in alinea’s met daarin een inleidende alinea, eventueel een tweede en derde alinea en een slotalinea. Bovenaan de brief vermeldt u uw adres en dat van de geadresseerde, de datum en de aanhef. U sluit de brief af met uw naam en handtekening.
Hoe verwijs je naar een bijlage in een brief?
Om in een brief te verwijzen naar een bijgaande bijlage, zegt men in de standaardtaal als bijlage of in de bijlage. (1) De foto’s van de receptie heb ik alvast als bijlage toegevoegd. (2) In de bijlage vindt u een beschrijving van de woning. Standaardtaal in België is in die context ook in bijlage, zonder lidwoord de.
Wat is de afsluiting van de zakelijke brief?
Brief Afsluiting zakelijke brief. In de afsluitende zin maak je bijvoorbeeld nogmaals duidelijk wat je van de ontvanger verwacht of laat je bijvoorbeeld weten hoe de ontvanger contact op kan nemen. Hier een aantal voorbeeldzinnen en standaardzinnen bij een brief afsluiten:
Wat is een correcte aanhef en afsluiting van een brief in het Nederlands?
Een correcte aanhef en aflsluiting van een brief in het Nederlands is van essentieel belang wanneer je goed voor de dag wilt komen. Een ongepaste aanhef of afsluiting kan meteen een slechte indruk achter laten.
Hoe sluit je een zakelijke brief af?
Afsluiting brief, een zakelijke brief sluit je af met de afsluitende zin, de groet en de ondertekening. Bekijk hieronder de voorbeelden voor een correcte afsluiting van je brief. Afsluiting brief, afsluitende zin. Na het inhoudelijke gedeelte van je brief sluit je af met een afsluitende zin.