Hoe begin je Catan?

Hoe begin je Catan?

Elke speler start het spel dus met twee grondstofkaarten. Gedurende het spel houdt elke speler deze kaarten gedekt in zijn hand. Ontdek Kolonisten van Catan verder met één van de 15+ uitbreidingen die elk een extra dimensie aan het spel geven.

Hoeveel punten heb je nodig om Catan te winnen?

Iemand kan echter alleen in de eigen beurt winnen. Als een andere speler eerder 10 overwinningspunten of meer haalt is deze de winnaar van het spel.

Hoe speel je de Kolonisten van Catan?

Het leuke aan Catan is dat de spelers veel interactie met elkaar hebben. Spelers hebben regelmatig elkaars hulp nodig om verder te bouwen en te winnen. Er zijn namelijk 5 soorten grondstoffen: hout, wol, graan, steen en erts. De spelers krijgen elke beurt de kans om met deze grondstoffen te handelen.

Hoeveel Ontwikkelingskaarten mag je hebben?

Hoeveel ontwikkelingskaarten mag ik in mijn beurt spelen? Je mag maar 1 ontwikkelingskaart per beurt spelen, maar niet een ontwikkelingskaart die je in dezelfde beurt hebt gekocht.

Hoelang duurt een potje Kolonisten van Catan?

Catan kan gespeeld worden met 3 of 4 spelers en geluk is in enige mate vertegenwoordigd in de dobbelsteenworp die bepaalt of jij grondstoffen krijgt of niet. Het spel is ontworpen door Klaus Teuber en is in vele talen beschikbaar. Een potje Kolonisten van Catan duurt gemiddeld zo’n 90 minuten.

Wat is de langste handelsroute?

De langste handelsroute is een kaart die je 2 overwinningspunten oplevert als je de meeste aaneengesloten straten hebt bij De kolonisten van Catan. 2 punten is best veel, daarom moet je hier zeker rekening mee houden. Probeer dus al je straten in één lijn te maken en verbind ook je twee startdorpen.

Hoe te winnen met Catan?

Kolonisten van Catan: 12 Tips voor de Perfecte Strategie!

  1. Eerst even dit…
  2. Tip 1 – Kies het driepunt dat statistisch gezien de meeste grondstoffen oplevert.
  3. Tip 2 – Let op waar jij jouw straten naartoe legt!
  4. Tip 3 – Voorkom of gebruik juist 2 nederzettingen aan één zeshoek.

Hoe win je altijd met Catan?

Het is altijd belangrijk om zo snel mogelijk nieuwe dorpen te bouwen zodat je in ieder geval dorpjes hebt liggen aan alle verschillende soorten grondstoftegels. De getallen 5, 6, 7 en 8 worden statistisch het meest gegooid, waardoor het erg aantrekkelijk is om je dorp aan een van deze tegels te bouwen.

Wat als je 7 gooit bij Catan?

Als iemand 7 gooit, verplaatst deze de dief (of hoe je dat zwarte poppetje ook wil noemen) naar een veld naar keuze. Hij mag dan één grondstof stelen van één speler die aan dat veld staat met een gebouwtje. Ook moet iedereen die meer dan zeven grondstofkaarten heeft de helft weggooien.

Waarom kan je Catan met 2 spelers spelen?

Kolonisten van Catan voor twee spelers Wanneer je het spel toch met twee personen speelt merk je dat het grote verschil met spelen met meer spelers de ruimte op het bord is. Met slechts twee spelers is de kans dat je elkaar in de weg staat veel kleiner. Om dit te compenseren neem je van iedere grondstof 1 veld weg.

Hoe lang duurt een potje Kolonisten van Catan?

Het spel is ontworpen door Klaus Teuber en is in vele talen beschikbaar. Een potje Kolonisten van Catan duurt gemiddeld zo’n 90 minuten. Elke speler begint het spel met slechts twee dorpen en twee straten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven