Hoe bereken ik de draagkracht van mijn dak?

Hoe bereken ik de draagkracht van mijn dak?

Voor platte daken geldt een andere draagkracht dan voor hellende daken. Bij een dakhelling tussen de 0 en 15 graden wordt de veranderlijke belasting van het onderdeel materiaal en personen op 1 kN/m2 gesteld. Bij een dakhelling van meer dan 15 graden is dat officieel 4 kN/m2 en 0,2 extra per dakhelling in graden.

Welk gewicht kan mijn dak dragen?

Het dak moet dus zo’n 50kg per vierkante meter kunnen dragen. De meeste daken zijn berekend op minimaal 63kg per vierkante meter. Mocht u verwachten dat uw dak het gewicht van het aantal gewenste zonnepanelen niet kan dragen, kunt u een constructeur inschakelen. Hij kan de draagkracht van het dak berekenen.

Wat is er nodig voor een sedumdak?

De volgende gereedschappen heb je nodig om aan de slag te gaan: ladder, werkhandschoenen, een schaar, hark en een emmer. Veel meer heb je niet nodig om de klus uit te voeren. De meeste gereedschappen heb je gewoon in de schuur staan. Het enige wat je nog hoeft te kopen is een pakket om aan de slag te gaan.

Hoe weet je of je dak sterk genoeg is voor Sedum?

Je dak moet daarom wel sterk genoeg zijn voor het sedumdak dat je er op legt. Een “normaal” sedumdak heeft een nat gewicht tussen de 80 en 85 kilo per m². Wij houden daarom altijd 85 kg/m² aan. Aan de ene kant lijkt dit veel maar ook weer niet.

Is een sedumdak zwaar?

Gewicht standaard Sedumdak Een standaard Sedumdak heeft een verzadigd gewicht van circa 80 kg/m². Dit gewicht kan indien nodig gereduceerd worden tot circa 40 kg/m² voor daken die alleen een lichtgewicht groendaksysteem kunnen dragen.

Is mijn dak geschikt voor een groen dak?

Een groendak kan over het algemeen op platte en hellende daken worden aangelegd, mits het dak niet steiler is dan 65 graden en de constructie voldoende draagkracht heeft.

Hoeveel gewicht kan een uitbouw dragen?

De meeste daken kunnen dat extra gewicht zonder problemen dragen en ook kleinere daken zoals uitbouwen en schuurtjes, kunnen een extra gewicht van minstens 80 kilogram per vierkante meter prima aan.

Kan mijn dak een groendak dragen?

Wat is er nodig voor een groen dak?

Een groendak heeft een speciale wortelbestendige ondergrond nodig. Een veel voorkomende dakbedekking zoals bitumen is van nature niet wortelbestendig en zal vervangen moeten worden door een andere dakbedekking, zoals EPDM. Hieronder ziet u de gemiddelde dakbedekking kosten voor het aanleggen van een groendak.

Kan je lopen op een sedumdak?

Ja, een Sedumdak is incidenteel beloopbaar. Als u bijvoorbeeld het jaarlijkse bemestingsonderhoud wilt uitvoeren, is het lopen op Sedumplanten geen enkel probleem. Echter, let wel op wanneer het vriest. Wij raden af om over de beplanting te lopen als planten bevroren zijn.

Kan mijn dak sedum aan?

Sedum kan erg goed tegen felle zon en droogte, maar ook natte periodes zijn geen probleem. En doordat sedummatten zowel op platte als op schuine daken kunnen worden gelegd is het de ideale beplanting om een groendak mee aan te leggen. Bijvoorbeeld op de schuur, garage of uitbouw aan je woning.

Kan op elk dak sedum?

Sedummatten zijn op alle vlakke, schuine en hellende daken tot 65° toe te passen. Als het dak voorzien is van een waterafvoer en een waterdichte dakbedekking heeft op een stevige constructie, dan is dat geen probleem.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven