Hoe bereken ik een verhouding uit?

Hoe bereken ik een verhouding uit?

In een verhoudingstabel reken je getallen om naar de gevraagde hoeveelheid. Je vermenigvuldigt of deelt de getallen, die in dezelfde kolom staan, met hetzelfde getal. De verhouding tussen de getallen boven en onder blijft steeds gelijk.

Wat betekent 1 op 3?

In de wiskunde is de verhouding (ratio) tussen twee grootheden het quotiënt ervan. Als het quotiënt bijvoorbeeld 3 is wordt dit genoteerd als 3:1 en uitgesproken als 3 staat tot 1 of 3 op 1. Soms wordt een schuine streep gebruikt, dan kan de schrijfwijze overeenkomen met deze van een quotiënt.

Wat betekent 1 staat tot 3?

In de wiskunde is de verhouding (ratio) tussen twee grootheden het quotiënt ervan. Soms wordt een speciale schrijfwijze gebruikt met behulp van een dubbele punt. Als het quotiënt bijvoorbeeld 3 is wordt dit genoteerd als 3:1 en uitgesproken als 3 staat tot 1 of 3 op 1.

Wat betekent 1 5?

1 staat tot 5 = 1 : 5 = 1 / 5 = 1 op 5. Je ziet meteen aan de derde notatie dat breuken ook verhoudingen bevatten. Het percentage is ook een veel gebruikte verhouding. De verhouding 1 staat tot 5 is dezelfde verhouding als 20 staat tot 100 en kan je dus schrijven als 20%.

Wat is een verhouding in een Verhoudingstabel?

Een verhoudingstabel is een hulpmiddel om te rekenen met verhoudingen. Een verhouding laat zien hoeveel keer iets groter of kleiner is ten opzichte van iets anders. De regel die geldt bij een verhoudingstabel is: de bewerking die je aan de bovenkant doet, moet je ook aan de onderkant doen.

Hoe vul je een Verhoudingstabel?

Bij een verhoudingstabel doe je altijd boven (dus boven de horizontale streep) en onder precies hetzelfde (bijvoorbeeld: als je aan de bovenkant vermenigvuldigd met 3, doe je dit aan de onderkant ook, anders is de verhouding niet meer hetzelfde)

Hoe bereken je de tijd?

De tocht duurt 20 minuten. Hoeveel kilometer wordt er afgelegd? gegeven: v = 3,5 m/s; t = 20 minuten gevraagd: s (in km) formule: s = v * t berekening: s is gegeven in m/s, dus we rekenen de tijd om naar seconden: 20 minuten = 20 * 60 = 1200 s s = 3,5 * 1200 antwoord: s = 4200 m = 4,2 km Page 4 4.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven