Hoe bereken je de remafstand?

Hoe bereken je de remafstand?

Stopafstand berekenen De stopafstand is de som van de reactieafstand en de remafstand. Voor de auto die met 30 km/h rijdt is dit de oppervlakte van het rode en groene vlak opgeteld. Stopafstand = reactieafstand + remafstand = 8,33 m + 12,50 m = 20,83 meter.

Wat is het verschil tussen remafstand en stopafstand?

De remafstand is de afstand in meters, die je nodig hebt om de auto tot stilstand te brengen, nadat je het rempedaal hebt ingedrukt. Als je iets ziet waarvoor je wilt remmen, duurt het altijd even voordat je hersenen dit verwerken en je reageert. Als je de reactietijd optelt bij de remafstand krijg je de stopafstand.

Hoeveel meter heeft u nodig om te remmen tot stilstand?

Een alerte bestuurder heeft een reactietijd van ongeveer één seconde om op de rem te trappen. Bij een snelheid van 50 km/uur leg je dus al 14 meter af voordat je voertuig afremt. Vandaar dat in veel kinderrijke gebieden 30 km-zones zijn. Bij die snelheid duurt het ‘slechts’ 8 meter tot je reageert.

Hoe lang is de remweg van een auto?

De remweg is de afstand die een auto nog aflegt, na het maken van een noodstop. Deze afstand is langer dan je verwacht. Een alerte en fitte bestuurder heeft gemiddeld een reactietijd van één seconde. Daarna begint het remmen pas.

Hoe bereken je de remafstand scooter?

De reactieafstand bereken je door de snelheid te delen door 10 en vervolgens te vermenigvuldigen met 3. Deze berekening houden we aan voor zowel nat als droog wegdek. Voorbeeld: bij 80 km/u is de reactieafstand 24 meter (80/10=8.

Wat is de remafstand?

De stopafstand is de lengte van de weg die een voertuig aflegt nadat een bestuurder het signaal krijgt om te stoppen. De stopafstand is de som van de reactieweg en de remweg.

Wat wordt verstaan onder de stopafstand?

De stopafstand is de som van de reactieweg en de remweg. De reactieweg is de afstand die een voertuig aflegt tussen het moment dat de bestuurder het signaal krijgt om te stoppen en het moment dat daadwerkelijk geremd wordt.

Wat is de remafstand bij een snelheid van 60 km uur?

Verschil tussen nat en droog wegdek

Snelheid Remafstand: droog wegdek Remafstand: nat wegdek
30 km/u 4,5 meter 6,75 meter
40 km/u 8 meter 12 meter
50 km/u 12,5 meter 18,75 meter
60 km/u 18 meter 27 meter

Hoeveel meter heb je nodig om te stoppen motor?

Bij een gereden snelheid van 100 kilometer per uur moet u een minimale volgafstand aanhouden van 55 meter. De remafstand is de afstand die we nodig hebben om tot stilstand te komen. De remafstand is afhankelijk van de gereden snelheid en de remvertraging.

Hoe groot moet de minimale remvertraging van auto’s zijn?

Verplichte minimale remvertragingen – Remvertraging van een auto moet minstens 7,2 m/sec2 zijn. – Remvertraging van een motor moet minstens 5,2 m/sec2 zijn.

Wat is de remweg bij 30 km per uur?

Hoeveel afstand houden brommer?

Voor een veilige afstand moet er minstens twee seconden tussen zitten. Houd er rekening mee dat je bij regen en slecht zicht een grotere afstand moet aanhouden dan twee seconden.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven