Hoe bereken je de technische voorraad?

Hoe bereken je de technische voorraad?

Het gaat om de aanwezige voorraad, waar je de al ingekochte maar nog niet ontvangen producten bij optelt. Andersom moet je de verkochte maar nog niet geleverde goederen er vanaf trekken. Op die manier ontstaat de voorraad die je nog niet hebt verkocht en die je al wel hebt ingekocht.

Hoe groot is de technische voorraad?

De technische voorraad is het aantal stuks product dat je op een bepaald moment in je winkel en magazijn hebt liggen.

Wat is Technise voorraad?

De werkelijke in de onderneming aanwezige voorraad.

Wat is het verschil tussen de technische voorraad en de economische voorraad?

De economische voorraad omvat met andere woorden een deel van de technische voorraad. De technische voorraad omvat bijvoorbeeld ook de goederen die reeds zijn verkocht, maar die nog niet zijn geleverd. Onder de economische voorraad vallen anderzijds wel goederen die besteld zijn, maar nog niet zijn geleverd.

Welk deel voorraad economisch risico?

Economische voorraad is de voorraad waarover eeb onderneming prijsrisico loopt en de technische voorraad is de werkelijke aanwezige voorraad. Is de economische voorraad kleiner dan de normale voorraad dan speculeer e dat de prijzen zullen dalen.

Wat wordt verstaan onder economische voorraad?

De voorraad waarover de onderneming een financieel risico loopt (prijsdaling en onverkoopbaarheid).

Hoe reken je gemiddelde voorraad uit?

Wilt u de gemiddelde voorraadwaarde berekenen met als doel de invloeden van grote in- en verkooporders af te vlakken? Dan berekent u de voorraadwaarde door simpelweg de voorraad aan het begin van de maand op te tellen bij de voorraad aan het einde van de maand en deze door twee te delen.

Wat is de gemiddelde voorraad?

De voorraad die gemiddeld gedurende een bepaalde periode aanwezig is.

Wat betekent de economische voorraad?

Hoe noem je de voorraad waarover je prijsrisico loopt?

De technische voorraad plus de voorinkopen min de voorverkopen. De economische voorraad is de voorraad waarover de detaillist een prijsrisico loopt.

Waaruit bestaat economische voorraad?

De technische voorraad + reeds bestelde maar nog niet ontvangen goederen – reeds verkochte maar nog niet geleverde goederen; de voorraad waarover prijsrisico wordt gelopen.

Hoe bereken je het gemiddelde debiteurensaldo?

De formule waarmee het gemiddelde debiteurensaldo kan worden gevonden is: Gemiddelde kredietduur debiteuren = Gemiddeld debiteurensaldo (inclusief btw) Omzet op rekening (inclusief btw) × 360 Hier zijn voldoende gegevens van bekend.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven